"Ovo je najlošija selekcija u povijesti poljskog nogometa"

"POLJSKA reprezentacija je toliko loša da ne treba ni putovati na Europsko prvenstvo", revoltiran je Beenhakkerovom momčadi Jan Tomaszewski.

60-godišnja legenda poljskog nogometa i prvi vratar koji je obranio dva jedanaesterca na jednom prvenstvu (bilo je to davne 1974. godine) smatra kako Poljaci nemaju što raditi među najjačim europskim ekipama jer se iz podnožja austrijskih i švicarskih Alpa mogu vratiti samo - osramoćeni.

Tomaszewski je u razgovoru s poljskim novinarima analizirao pripremne utakmice s Makedonijom i Albanijom u kojima Poljaci, blago rečeno, nisu briljirali i odmah otpisao Lea Beenhakkera i njegove odabranike koje je okarakterizirao "najlošijom selekcijom u povijesti poljskog nogometa".

Na njegovom udaru našao se i sam "don Leo". Popularni Nizozemac, kojeg je Tomaszewski još jučer simpatizirao, više nema nikakvih šansi za prolaz skupine na Euru. "Beenhakker je napravio previše pogrešaka kad je birao igrače. S ovom selekcijom nemamo šanse za plasman u četvrtfinale", smatra Tomaszewski.

No, legendarnog vratara već odavno nitko u Poljskoj ne shvaća ozbiljno s obzirom da je javnost navikla da se Tomaszewski "okreće kako vjetar puše". On je, naime, već nakon prve dvije kvalifikacijske utakmice izjavio kako Poljska nema šanse za plasman na Europsko prvenstvo, a nakon što su se Poljaci ipak plasirali čelnicima Saveza je konstantno dosađivao porukama kako moraju produžiti ugovor s Beenhakkerom.

P.V.
Foto: Wikimedia

Pročitajte više