Rakitić branio Spahića u navijačkoj sačekuši! "Ma, bile su to obične pijandure"

IVAN RAKITIĆ sinoć je zabio pogodak za Sevillu po prvi puta nakon 24. travnja prošle godine. Dugo se mučio s oporavkom nakon operacije kosti u stopalu, ali uhvatio je ritam. To se ne može reći i za njegovu Sevillu

Nije bila dovoljna ni pobjeda Toralove ekipe jer je Valencija na Sanchez Pizjuan donijela prednost iz prve utakmice. I ne samo nije bilo slavlja, večer je umalo završila fizičkim obračunom. Ne u svlačionici Seville, već na parkiralištu ispred stadiona gdje su Emira Spahića i Ivana Rakitića presreli nezadovoljni navijači!

Reporteri dnevnika As javili su da je skupina navijača negdje oko ponoći okružila Emira Spahića i najprije ga verbalno napala zbog "sramotnog odnosa i ispadanja iz Kupa kralja". Rakitić je pokušao smiriti situaciju i u jednom se trenutku čak našao na podu. Iako je inzistirao na tome da se sukob zataška, čelnici kluba sve su brzo doznali i zakazali sastanak danas nakon treninga.

Potvrdio nam je to i Ivan Rakitić kojeg je više od sukoba s navijačima iznervirala jučerašnja utakmica.

"Istina je da smo imali probleme s navijačima, ali brzo smo to uspjeli riješiti. Nije istina da su me istukli, ma bile su to obične pijandure", kaže Raketa.

"Više me boli što smo ispali iz Kupa kralja, nego što su nam navijači zviždali i nazivali nas plaćenicima. Znam da to nismo zaslužili, jer smo odigrali fenomenalnu utakmicu i zaslužili smo prolaz. Posebno mi je žao jer smo nakon ispadanja iz Europe htjeli pritisnuti baš u Kupu. No, to je nogomet"

Sevilla drži sedmo mjesto u prvenstvu i ako želi Ligu prvaka, mora dodati gas.

"Maksimalno smo koncentrirani da uđemo u Ligu prvaka. To je glavni cilj"

Španjolci nas čekaju u skupini Eura i o toj se utakmici već priča u Andaluziji.

"Za mene je zaista posebno što igramo sa Španjolcima. Oni su uvjereni da će lagano proći sve nas u grupi. Najvažnije je da se ne zamaramo s njihovim izjavama. Mi moramo biti pravi i sve je moguće. Moramo se ponajprije dobro spremiti za Italiju i Irsku"

Rakitića ne uzbuđuju posebno događanja u hrvatskom nogometu jer U HNL-u nikada nije niti igrao. Više ga, kaže, zanima hoće li Real ove sezone uzeti naslov prvaka Španjolske. No, ipak:

"Pratim što se događa i žao mi je zbog hrvatskog nogometa. No, treba vidjeti koliko je istine u svemu što se piše. Namještanje je uvijek škakljiva tema", zaključio je Rakitić u razgovoru za Index.

Pročitajte više