Ivan Rakitić

Rakitić najlošiji u debiju novog trenera, ponovno je na udaru navijača

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ u debiju novog trenera Barcelone Enriquea Setiena dobio je priliku od prve minute. I odigrao je ispodprosječnu utakmicu protiv Granade te je bio prvi zamijenjeni igrač. 

U većini španjolskih medija Rakitić je proglašen najlošijim igračem utakmice. 

"Morat će se puno trgnuti ako misli ostati u prvih 11 kod Setiena. Odigrao je lošu utakmicu s puno pogrešaka i olako izgubljenih lopti. Ako ne napravi korak naprijed, vraća se na klupu. Možda ga konkurencija u liku Puiga može natjerati da bude bolji", piše madridski AS. 

Sofascore, stranica koja se bavi obradom statističkih podataka, dala je Rakitiću najmanju ocjenu u Barceloni uz Ansua Fatija. Dobio je ocjenu 6,8. Ukupno je Rakitić ušao u osam duela u 70 minuta utakmice i kao pobjednik izašao u samo jednom. Nije oduzeo nijednu loptu, nije imao nijedan dribling, nijedan udarac u okvir gola, izgubio je desetak lopti... 


Grafika: Sofascore za Index Sport

U anketi Marce proglašen uvjerljivo najlošijim igračem

Zbog nešto lošije utakmice Rakitić se opet našao na udaru navijača Barcelone. U anketi Marce proglašen je uvjerljivo najlošijim igračem, dobio je 2,6 tisuća negativnih glasova, a na društvenim mrežama je hrvatski reprezentativac igrač kojeg su navijači tijekom utakmice najviše kritizirali i tražili njegov izlazak iz igre.

Posljednjih dana Rakitić se ponovno povezivao s odlaskom u Juventus koji navodno za njega nudi novac i Federica Bernardeschija. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više