Rakitić očarao debijem kod Reala: "Sevilla je dobila čovjeka koji joj je bolno nedostajao"

VODEĆI sportski listovi Marca i As, predsjednik Seville Jose Maria del Nido i trener Gregorio Manzano nahvalili su došljaka iz Schalkea za ono što je pokazao u debiju na uzvratnoj utakmici polufinala kupa na Santiago Bernabeuu.

Iako Sevilla nije uspjela nadoknaditi minus iz prve utakmice (0:1) nego je poražena (0:2) i u Madridu, jednoglasni zaključak medija je kako je "Hrvat koji je došao iz Schalkea imao važnu ulogu u igri gostiju" kako piše Goal.com. na čijim stranicama je dobio ocjenu 6.5 uz obrazloženje:

"Debitirao je na sredini terena i pružio Sevilli napadačku i kreativnu dimenziju koja joj je do sada nedostajala. Bio je oštar i rastrčan i iako je ranije zamijenjen (u 70. minuti je umjesto njega ušao napadač Luis Fabiano op.a.) pokazao je da će biti pojačanje."

Marca: Rakitić je bio jedina dobra vijest u Sevilli

Marca je u taktičkom prikazu momčadi Rakitića postavila na lijevo krilo, a o igri raspoloženog pojačanja piše kako je u "Sevillinoj momčadi bez ambicija (Casillas nije imao ni jednu intervenciju) jedina dobra vijest bio Rakitić. Igrač je to koji bi trebao preporoditi vezni red  s kvalitetama koje je pokazao na gostovanju kod Reala; odličnim osjećajem za igru, profinjenim potezima i preciznim dodavanjima. Čini se kao idealan dodavač za robusnog Kanoutea u špici."

Diario de Sevilla ističe kako je Manzano pogriješio zamjenom Rakitića, "lažnog lijevog krila" napadačem Luisom Fabianom, jer tako je ostao bez onog što ga je održavalo na životu (tada je još uvijek bilo 0:0) - lopte, a drugi fatalni udarac koji je Rakitićevim izlaskom zadao vlastitoj momčadi bila je velika rupa koja je time nastala lijevo od Zokore, a dva suvisla napada bila su dovoljna Realu da to iskoristi."


"Rakitić je igrao dobro, jer na teren je istrčao 'iz aviona', ne zna jezik ni  trenerove želje, a nije mu pomagalo ni što mu se najbliži suigrač Romaric ne može odlučiti igra li lijevo ili desno."

As: Rakitić je sat vremena kontrolirao sve na terenu

Madridski As još je više nahvalio Rakitića nazivajući ga "asom iz rukava trenera Gregoria Manzana". Ističu da je njegovim angažmanom i pozicijom na centru donio prevagu na stranu gostiju na tom dijelu terena.

U komentaru utakmice je i podnaslov koji smo citirali, a ispod njega stoji da je do 60. minute bio Sevillina taktička prevaga i kako je od tamo potpuno kontrolirao igru. "Ali, onda je umjesto njega ušao Luis Fabiano, a Ozil je došao do daha i riješio utakmicu."

Predsjednik Jose Maria del Nido je također pohvalio Rakitića, kojeg je odmah po dolasku zaštitio klauzulom od 40 milijuna eura, koliko bi zainteresirani klub morao platiti ukoliko bi ga htio dovesti iz Seville: "Odmah se vidi kako je pravo pojačanje i da će mnogo značiti za našu sredinu terena." Trener Gregorio Manzano je na tiskovnoj konferenciji poslije meča uz neopravdano poništeni Negredov gol, poručio kako je iznimno zadovoljan prvim nastupom pojačanja iz Schalkea.

Pročitajte više