Rakitić oduševljen Barcinim divljim čudom od djeteta: Njemu moramo oprostiti sve

Foto: Gulliver / Getty Images

OUSMANE DEMBELE, kojeg je Barcelona u ljeto prošle godine platila 105 milijuna eura i tako 20-godišnjaka učinila drugim najskupljim nogometašem u povijesti, podjednako oduševljava i iritira navijače Barcelone.

Od Neymara je naslijedio broj na dresu, a po svemu bi trebao mjesto i značenje u momčadi. U tome ga međutim priječe ispadi i mušice. Tako ga je Barcelona nedavno poslala na liječenje od ovisnosti o video-igrama.

Nije čudno da Dembele pati od tih dječjih bolesti, naprosto jer je još uvijek dijete. I to u novoj zemlji, kulturi i jeziku.

Ali, s obzirom na to koliko je plaćen i u čije kopačke je uskočio, barcelonisti mu ih ne žele tolerirati.

Oni žele raditi ono što im je omogućio ne samo jučerašnjom predstavom u pobjedi  (2:0) nad Villarrealom u 14. kolu La Lige - uživati u majstorijama jednog of najboljih mladih nogometaša na svijetu.

Dembele ove sezone često briljira. Ukupno je postigao sedam golova, a namjestio četiri. U prvenstvu je s pet golova i dvije asistencije Barceloni donio sedam bodova. Namjestio je i prvi zgoditak protiv Villarreala.

Međutim, njegov potez ne samo utakmice, nego otkako je došao u Barcelonu, nije ni gol ni dodavanje za zgoditak. 

Nego ono što je u sedmoj minuti napravio sirotom Alfonso Pedrazi. U pet sekundi suparniku je prodao pet lažnjaka i impresivno ga izvarao plešući oko njega.

To je Ivana Rakitića, nezamjenjivog senatora momčadi natjeralo da se pokloni Barceloninom problematičnom, ali genijalnom klincu:

"Moramo mu dati vremena, jer i danas je pokazao da raspolaže nevjerojatnim kvalitetama. Nema sumnje da će i dalje napredovati te postati vrhunski igrač. S njim moramo biti strpljivi. Igrači kao on vrijedni su toga da se nekad pravite da ne vidite gluposti koje rade i da im oprostite nestašluke koji su dio sazrijevanja. Ousmane je vrijedan tog kredita, jer pred njim je velika budućnost."

Pročitajte više