Ranieri: Ako Vardy i Mahrez nisu shvatili zašto sam ih izvadio, morat ću im objasniti

Foto: Guliver Image/Getty Images

AKTUALNI prvak Leicester na Old Traffordu doživio je pravi debakl. Crveni vragovi su pregazili Lisice s 4:1, a priča je bila gotova već nakon prvih 45 minuta kad je United imao nestvarnih 4:0.
 
Leicester je odigrao očajnu utakmicu, a posebno loši su bili Vardy i Mahrez, inače prve zvijezde momčadi, koje je trener Ranieri izvadio već na poluvremenu.
 
"Moram analizirati tu čudnu utakmicu jer počeli smo jako dobro, u prvih 20 minuta imali smo neke šanse, a onda smo se raspali. Oni su bili pametni u prekidima, što je čudno, jer inače smo mi jaki u kornerima, a na taj način primili smo čak tri gola. Potpuno smo se isključili. Isto nam se dogodilo protiv Liverpoola, zato želim razgovarati s igračima i pitati ih zbog čega se to događa. Moramo zadržati svoj mentalitet, jer to nam je snaga", kazao je Ranieri, pa je nastavio:
 
"Moramo ovaj poraz zaboraviti što prije, jer već u utorak nas čeka Liga prvaka. Međutim, nadam se da smo naučili neke pouke iz ovog poraza. Nakon što primite gol, morate ostati pribrani, a ne raspasti se.''
 
Vardy i Mahrez su igru napustili nakon 45 minuta. Ranieri je imao odgovor zašto.
 
"Na poluvremenu sam odlučio da moram sačuvati Vardyja i Mahreza za iduću utakmicu. Sad moramo napuniti baterije, zaboraviti ovaj poraz i gledati prema naprijed."
 
Kako su Vardy i Mahrez prihvatili što su zamijenjeni?
 
"Nadam se dobro. A ako nisu shvatili zbog čega su morali van, opet ću im objasniti."
 

Pročitajte više