Raspada se travnjak u Johannesburgu: Brazilcima i Bjelokošćanima zabranjen trening


 
NAKON što je dekretom na mjestu odigravanja utakmice zabranila trenirati sastavima Njemačke i Srbije, Svjetska je nogometna federacija (Fifa) isto ponovila s Brazilom i Obalom Bjelokosti.

Zbog očuvanja travnatog pokrova na johanesburškom stadionu Soccer City Fifa je premjestila posljednje treninge nogometnih reprezentacija Brazila i Obale Bjelokosti s mjesta odigravanja utakmice, na kojem je uobičajeno trenirati 24 sata uoči sraza, na alternativna odredišta.

Posljednju su utakmicu na Soccer Cityju u četvrtak odigrale Argentina i Južna Koreja, a travnjak to očito nije podnio na zadovoljavajući način.

Brazilski izbornik Carlos Dunga tako je dva dana u nizu morao premještati treninge. Zbog lošeg stanja travnjaka u trening-kampu "seleçaa" Dungini su puleni u petak trenirali na igralištu jedne johanesburške škole.

Iz istog razloga nogometaši Njemačke i Srbije nisu mogli u četvrtak, dan prije svoje međusobne utakmice, trenirati na stadionu Nelson Mandela Bay u Port Elizabethu. Srbija je na zaštićenom travnjaku sutradan slavila iznenađujuću 1:0 pobjedu.

Pročitajte više