Raspucani Bogdanović i Radošević sredili Zvezdu: "Ljubav prema tebi se nikada ne gasi"

KOŠARKAŠI Cibone svladali su Crvenu zvezdu 86:78 u prvoj utakmici 20. kola regionalne NLB lige. Zagrebačkom klubu je pobjeda bila deveta ovosezonska, a prva nakon dva vezana poraza.

Utakmicu u Draženovom domu domaćin je kontrolirao od samoga početka, ne dopustivši igračima beogradskoga kluba da niti u jednom trenutku povedu. Već na kraju prve četvrtine susreta bilo je četrnaest razlike za Cibose (27:13) za koje je u tom razdoblju devet poena ubacio Bojan Bogdanović (20 poena, sedam skokova, šest asistencija, četiri osvojene lopte), sedam dodao Leon Radošević (17 koševa, devet uhvaćenih lopti), a još šest Marin Rozić (14 poena), najbolji strijelci u pobjedi hrvatskoga kluba.

Cibona je imala prednost od +22 u posljednjoj četvrtini, ali su igrača usporili i dopustili gostima da stignu na korak do vodstva. Vukovi su ipak u posljednjim minutama uspjeli očuvati dovoljnu prednost zahvaljujući raspoloženima Bogdanoviću, Radoševiću i ostalima.

Kod Zvezde je samo Ricardo Marsh ubacio dvoznamenkast broj poena. Utakmicu je završio s 26 koševa.

Anzulović: Igrači moraju promijeniti karakter

"Bilo je jako frustrirajuće, za ovakve utakmice je bitan karakter. Moji igrači ga moraju promijeniti ako žele biti vrhunski. Ne može se dogoditi da spašavamo pobjedu nakon prednosti od 22 koša", rekao je nakon utakmice trener Cibone Dražen Anzulović.

"Nekad dobiješ, nekad izgubiš, to je tako. Dobro je što smo uspjeli doći u situaciju da se borimo za pobjedu, to je zato što nam nedostaje iskustva i lakše nam je igrati kad puno zaostajemo i kad protivnik uspori. Zadovoljan sam pristupom svojih igrača i čestitam im što su utakmicu pokušali završiti na što bolji način", komentirao je nakon poraza Zvezdin trener Mihailo Uvalin.

Navijači zapalili baklje: "Ljubav prema tebi se nikada ne gasi"

Na solidno popunjenim tribinama dvorane došlo je do incidenta kada je u 38. minuti nekoliko domaćih navijača zapalilo bengalke i razvilo transparent "Ljubav prema tebi se nikada ne gasi". Redari i policija brzo su reagirali i priveli navijače. Ostatak gledatelja u dvorani podržalo je navijače pjevajući "Za dobra stara vremena", ali kada su upaljene baklje, redari su brzo razbili "jedinstvo dvorane".

Porazi Zagreba u Vršcu i Cedevite u Podgorici

Gostujuće poraze u kasnijem terminu upisali su Zagreb i Cedevita. Zagrebaši su "pali" u Vršcu gdje je Hemofarm slavio 98:81 pobjedu koja, premda uvjerljiva, ne otkriva koliko su se igrači trenera Mladena Erjavca patili u ovome susretu. Prednost domaćina, naime, u 28. minuti utakmice bila je 81:53 i sve je za Zagreb moglo završiti i još neugodnije.

Bez Marija Kasuna u reketu sve se svelo na učinak Luke Žorića (20 poena, deset skokova) koji nije mogao sam parirati visokim igračima Hemofarma. Joshua Rolin Heytvelt dodao je 23 za "mrave".

Učinci Miljana Pavkovića (16 poena, 12 asistencija), odnosno Borisa Savovića (12 koševa, deset skokova) bili su najbolji u pobjedničkoj momčadi koja je imala šestoricu igrača s deset ili više poena.

Zagrebu je poraz bio deveti u NLB ligi, kao i Cedeviti koja je nešto kasnije poražena u Podgorici kod Budućnosti. Bilo je 93:90.

Briljirao je za zagrebačku momčad Bracey Wright s 34 poena i sedam skokova (indeks valorizacije 41), dok je Corsley Edwards dodao 19 koševa i jedanaest uhvaćenih lopti. Marko Simonović je s 15 poena i sedam skokova predvodio Budućnost čiji omjer pobjeda i poraza sada iznosi 12-10.

 

NLB liga, 20. kolo, subota:

Cibona - Crvena Zvezda 86:78

Krka – Radnički 88:73

Budućnost – Cedevita 93:90

Hemofarm – Zagreb 98:81

Redoslijed: 1. Krka 13-7, 2. Budućnost 12-10, 3. Partizan 12-7 (-1), 4. Union Olimpija 12-7 (-1), 5. Cedevita 11-9, 6. Zagreb 11-9..., 10. Cibona 9-11..., 14. Zadar 5-14 (-1)

Pročitajte više