RASTANAK IH SKUPO KOŠTAO Bilić je dobio otkaz, a njegov miljenik se ugasio i riskira SP

Foto: Getty Images / Guliver Image

ČUDNA je često nogometna sudbina. Slaven Bilić nakon dvije i pol godine dobio je otkaz u West Hamu, a njegov miljenik Dimitri Payet proživljava teške dane u Marseilleu, čiji je igrač želio postati po svaku cijenu.

Dok su hrvatski trener i francuski ofenzivac surađivali, Hammersi su bili fantastični. Navijači su obožavali obojicu, a rivali ih teško pobjeđivali u Premier ligi. Splićanin je uživao veliko povjerenje zbog odličnih rezultata, a Payet igrao nogomet karijere i otišao na Europsko prvenstvo te bio jedan od glavnih igrača u momčadi Didiera Deschampsa. 

U 66 utakmica Payet je zabio 18 golova i upisao 25 asistencija za londonski klub. Sve se činilo kao bajka, a onda je stigao siječanj 2017. godine. 

Payet je pomislio kako može više te se želio vratiti u Marseille. Time je u početku šokirao Bilića koji to nije očekivao, no vremenom se pomirio kako ga mora prodati pa je Francuz završio na Velodromeu za 30 milijuna eura.

I od tog trenutka više ništa nije bilo isto u West Hamu.

Embed from Getty Images

Bilić je njegov odlazak pokušao nadoknaditi transferom Marka Arnautovića, ali to nije bilo dobar potez. Momčad je igrala sve lošije jer nije bilo vođe i samopouzdanje cijelog kluba je palo. Zato je Bilić ove sezone u 11 kola upisao šest poraza, a 18. mjesto na ljestvici nisu mu oprostili David Sullivan i David Gold.

Bilić se, pišu engleski mediji, čuo s igračima i iskreno razgovarao s njima nakon otkaza, a oni su mu priznali kako je bio previše blag prema njima i da je trebao biti čvršći. To se posebno odnosi na Payeta koji je uživao status zvijezde, pa se je tako i ponašao.

No teško razdoblju preživljava i Payet u Marseilleu, gdje je odigrao deset utakmica i zabio samo jedan gol, uz pet asistencija. Ubrzo je uslijedila ozljeda bedra, a momčad je bez njega ostvarila dvije pobjede i stigla do četvrtog mjesta u Ligi 1. 

Francuski mediji tvrde kako je njegov status upitan u prvoj momčadi jer trener Rudi Garcia uviđa da ekipa igra puno bolje bez Payeta nego s njim, čime igrač ozbiljno riskira sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu koje bi mu vjerojatno trebalo biti jedino u karijeri.

Iako je bio idol navijača West Hama, nakon nedoličnog ponašanja i razmaženog stava prilikom napuštanja kluba, 30-godišnji nogometaš postao je neprijatelj broj jedan pristalica Hammersa koji se s pravom ovih dana pitaju što bi se dogodilo da su Bilić i on nastavili suradnju.

Međutim, teško da bi West Ham mogao igrati lošije nego sada.

 

Pročitajte više