HAJDUK ISPAO IZ EUROPE

Reakcije navijača: "Hajduk je kao Teletubbiesi"; "Prebacite se na picigin"

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK se sinoć šokantno oprostio od Europe ispadanjem već u prvom pretkolu od Gzire United. Nakon pobjede na Malti 2:0, u Splitu je izgubio 3:1 golom u 96. minuti i ispao zbog manje postignutih golova u gostima.

Takav rasplet na Poljudu, naravno, izazvao je brojne reakcije i na društvenim mrežama.

Navijači Hajduka mahom traže ostavke, neki poručuju da i dalje vole klub, neki opet prizivaju "splitsku dicu", a navijači drugih klubova uglavnom su bili raspoloženi za humor. "Prebacite se na picigin, balun je za vas prekomplicirana igra", poručio je jedan ljutiti čitatelj.

"Što je zajedničko Teletubbiesima i igračima Hajduka? I jedni i drugi izađu na livadu i prave od sebe budale!" jedan je od komentara koji je na Indexovom Facebooku dobio najviše lajkova.

Realno, ovo je najteži Hajdukov europski poraz i sve druge blamaže ostat će u njegovoj sjeni.

"Ajde, barem se više neće spominjati Shelbourne. Narednih par godina će to biti Gzira United."

"Sad kad se Ultra preselila na Park mladeži, na Poljudu više nema zanimljivih događaja."

"A i bolje da je Ultra bila tu nego ovo, realno, više para."

U komentarima smo pronašli i brojne montaže vezane za vanzemaljce, kao reakciju na naslov u jučerašnjim novinama da je veća vjerojatnost da ćemo vidjeti vanzemaljca nego da će Hajduk ispasti od Gzire, što je samo motiviralo Maltežane.

A netko se sjetio navijača Hajduka koji su imali ovu poruku za reprezentaciju, a sad ih je dostigla karma.

Na Twitteru stranci uglavnom govore o daleko najvećem iznenađenju prvog pretkola Europa lige i čestitaju Maltežanima na povijesnom uspjehu.

"Hajduk je prije dvije godine namučio Everton, koji je zatim kupio Nikolu Vlašića, a sad je izgubio 3:1 kod kuće od malteške Gzire United i ispao iz Europa lige. Ovo će iznenađenje biti teško nadmašiti ove sezone, a tek je sredina srpnja."

"Je li Hajduk dotaknuo dno ili je ovo samo pokazatelj gdje se klub trenutačno nalazi", opravdano pita jedan korisnik.

"Dva nevjerojatna šoka u Europa ligi. Connahs Quay izbacio je Kilmarnock, ali pobjeda Gzire za prolazak protiv Hajduka nekoliko je puta veći."

"Gzira je golom u 96. minuti izbacila Hajduk iz Europa lige praktički prije nego što je počela. Kakva sramota za hrvatski nogomet!"
 

Pročitajte više