Real Madrid bez Ronalda i Modrića pobijedio fenjeraša, Kovačiću puna minutaža

Foto: EPA

REAL MADRID minimalnom, ali očekivanom gostujućom pobjedom nad posljednjeplasiranom Malagom (2:1) povratio se na treću prvenstvenu poziciju s koje je svrgnuo Valenciju.
 
Još pod dojmom uzvratnog četvrtfinalnog ogleda Lige prvaka protiv Juventusa (1:3), Real Madrid protiv već viđenog drugoligaša zaigrao je u kombiniranom sastavu.
 
S obzirom na skorašnji polufinalni dvomeč najprestižnijeg klupskog kontinentalnog natjecanja s Bayern Münchenom, Realov trener Zinedine Zidane odlučio je napora lišiti nekolicinu prvotimaca. 
 
Gareth Bale i Luka Modrić te Cristiano Ronaldo i Raphael Varane nisu kandidirali za meč, a Marcelo i Toni Kroos cjelokupnu utakmicu odgledali su s pričuvne klupe. 
 
U defenzivnoj liniji, na čelu s već standardnim vratarom Keylorom Navasom te Sergijom Ramosom i Danielom Carvajalom, zaigrali su Jesus Vallejo i Theo Hernandez. Casemiru i Iscu u veznoj liniji pridružen je bio Mateo Kovačić, hrvatski reprezentativac kojem je bila povjerena kompletna minutaža. Napadačke uloge preuzeli su Marco Asensio te Lucas i Karim Benzema.
 
Otpočetka je Real Madrid nametnuo dominaciju koju je prvotno materijalizirao u 29. minuti Iscovim slobodnjakom s dvadesetak metara. U 63. minuti Realovo vodstvo povisio je Casemiro nakon Iscove nesebične asistencije koju je započeo Karim Benzema.
 
U sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena Malaga je zgoditkom Diega Rolana smanjila Realovo vodstvo i barem djelomično ublažila inače 23. prvenstveni poraz u tekućoj sezoni.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više