Realov golman ukratko objasnio razliku između Ronalda i njegovih nasljednika

Foto: EPA

REAL je porazom 0:1 kod CSKA u Ligi prvaka potvrdio da je u velikoj krizi igre i rezultata, ali prije svega efikasnosti.

Prvi put nakon 11 godina i osam mjeseci dogodilo mu se da nije postigao gol tri utakmice zaredom. Posljednji takav niz datira još u vrijeme kada mu je na klupi bio Fabio Capello. 

Aktualni i trostruki uzastopni osvajač Lige prvaka u Moskvi je uspio ono što nije posljednjih 30 utakmica u natjecanju kojim vlada - ne postići gol. 

Real je u Moskvi čak 26 puta pucao na gol, ali bez učinka. U posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima (Espanyol, Sevilla, Atletico, CSKA) Real je na vrata suparnika opalio čak 82 puta.

Ali što Realu to vrijedi kada mu nema tko zabiti? Jer usprkos cijeloj ovoj kanonadi pri tome je postigao samo jedan gol.

Sve to se zbiva nakon odlaska Cristiana Ronalda, najboljeg strijelca u povijesti kluba. Samo u posljednje dvije sezone on je za Real postigao fantastičnih 86 golova.

Golam Reala Keylor Navas je nakon najnovijeg neuspjeha i dokaza jalovosti momčadi bez Ronalda efektnom metaforom pokazao ne samo koliko je Ronaldo značio za klub nego i koliko su ga nedostojni njegovi nasljednici:

"Cristiano je vrlo visoko postavio letvicu u Realu. Sunce ne možeš prekriti prstom."

 

 

 

 

Pročitajte više