Redknapp jedva čeka Modrića: Nadam se da će nam se vratiti sredinom listopada

TOTTENHAMOV trener se nada kako će njegovom playmakeru ozlijeđena kost zacijeliti tijekom pauze za reprezentativne kvalifikacijske utakmice početkom listopada.

Luka se ozlijedio tijekom utakmice protiv Birminghamna prošli mjesec i propsutio je četiri susreta, ali će predstojeća pauza zbog reprezentativnih utakmica pomoći njegovom klubu da što bezbolnije prebrodi razdoblje bez Luke, jer podsjećamo, nakon četiri uzastopne pobjede s kojima je otvorio prvenstvo, nakon Modrićeve ozljede uslijedila su dva Tottenhamova poraza zaredom.

"Dobro se oporavlja i sada samo moramo pričekati da mu zacijeli kost. Poslije utakmice s Boltonom imamo dva tjedna pauze i čini se da će poslije toga biti spreman za nstup. Tada nas 17. listopada očekuje meč protiv Portsmoutha na Fratton Parku."

Redknapp također budno prati oporavak braniča Jonathana Woodgatea koji ove sezone još nije igrao zbog ozljede aduktora i sada nastoji izbjeći daljnje operacije kako bi što prije bio spreman pa se Redknapp odlučio da mu se bol suzbije injekcijama.

Iako Tottenham već dugo vremena muku muči s ozljedama, primjer Jermainea Defoea pokazuje da se i rad tijekom rekonvalescencije isplati: napadač je još u siječnju slomio kost u stopalu i nakon toga je tri mjeseca proveo u teretani. Rezultat je devet golova za klub i reprezentaciju ove sezone.

"Kad se osvrnem na lom kosti mislim da je to jedna od najboljih stvari koja mi se mogla dogoditi" izjavio je Defoe i dodao: "Točno je da sam propustio 11 tjedana igranja usred naše bitke za opstanak ali mi je dugoročno taj odmor puno pomogao".

Defoe pojašnjava pomalo čudan stav: "Ljetni odmor zbog pretrpane sezone ne traje dulje od par tjedana i zato nam se desi da upadnemo u puni tempo početkom nove sezone bez da smo se oporavili od prošle."

"Tijekom ovog ljeta sam se zbog produljenog odmora po prvi put u karijeri osjetio potpuno svjež i u savršenom fizičkom stanju i to je razlog što sada pružam najbolje igre u karijeri" otkrio je Defoe blagotvorne učinke ozljede.

Pročitajte više