KRIMINAL U SPORTU

Novi razlog bizarnih komentara Contea. Prevarili su ga za 30 milijuna eura?

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKA Repubblica piše kako je trener Intera Antonio Conte bio žrtva prevare od 30 milijuna eura još dok je bio trener Chelseaja.

Prevaru je navodno izvršio 54-godišnji investitor Massimo Bochicchio, vlasnik nekoliko investicijskih firmi u Velikoj Britaniji. Conte mu je povjerio 30,6 milijuna eura za investiranje. Očekivao je sličan profit, no novac nikad nije dobio kao i još neki klijenti. Svi su tražili zaštitu od suda.

Talijani navode kako je to možda još jedan razlog bizarne Conteove presice nakon poraza Intera u finalu Europa lige. Tada je Conte natuknuo kako je blizu odlaska, a usput je spominjao i privatni život kao razlog tome.

"Nešto se dogodilo, nema smisla okolišati. Moramo vidjeti jesu li svi spremni imati još jednu ovakvu sezonu nakon onoga što mi se dogodilo. Imam obitelj i moram odlučiti je li mi u životu prioritet ona ili nogomet. Ako neke situacije utječu na moju obitelj, to za mene više nije dovoljno. Sve ima svoje granice, a ja moram vidjeti gdje su moje", rekao je trener Intera.

Dobio pismo s prijetnjama i metkom

Talijanski mediji podsjećaju i na to da se Conte nakon nedavne utakmice s Atalantom žalio na curenje informacija iz Intera pa su zbrojili dva i dva i pronašli razlog za Conteovu zabrinutost u incidentu iz studenog.

Tada se u medijima pojavila priča o anonimnom pismu s prijetnjama Conteu, njegovoj obitelji i stožeru, u kojem je bio i metak.

Conteova supruga Elisabetta Muscarello tada je na Facebooku napisala da je ta priča potpuno smeće.

No pismo je zaista stiglo na adresu Interova trening-kampa, pišu Talijani, a Conte ga je očito pokušao zatajiti od svoje obitelji da je poštedi briga. Informacija je procurila iz kluba, a Conte nikad nije zaboravio na taj nedostatak diskrecije.

Pročitajte više