Rezultati prijateljskih utakmica Mađarske, Bugarske, Malte, Islanda i Švedske

SUPARNIK Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo, reprezentacija Mađarske izgubila je u prijateljskom dvoboju na svom terenu u Budimpešti od Argentine sa 1:2.

Gosti su poveli preko Maxija Rodrigueza (17), izjednačio je Sandor Thorgelle (29), a pobjedu Argentini osigurao je Gabriel Heinze (62).

Bugarska - Turska 3:1

Suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Njemačkoj, reprezentacija Bugarske svladala je na svom terenu u Sofiji Tursku sa 3:1.

Gosti iz Turske poveli su u 21. minuti golom Fatiha Tekkea, a preokret su donijeli Dimitar Berbatov (25, 43) i Martin Petrov (38).

Malta - Sjeverna Irska 1:1

Skorašnji suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo, reprezentacija Malte odigrala je u prijateljskoj utakmici na svom terenu protiv Sjeverne Irske 1:1.

Poveli su gosti preko Healyja (9), a izjednačio je Woods (35).

Island - JAR 4:1

Sljedeći suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo, Island svladao je u srijedu u prijateljskoj utakmici na domaćem terenu u Reykjaviku Južnoafričku Republiku sa 4:1.

Pogotke za Island postigli su Steinsson (25), Vidarsson (43), Helguson (67) i Gunnarsson (73), dok je jedini strijelac za JAR bio Buckley (28).

Švedska - Češka 2:1

Glavni konkurent Hrvatskoj za prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini i izravni odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se odigrati sljedeće godine u Njemačkoj, reprezentacija Švedske u prijateljskoj je utakmici na svom terenu u Goteborgu svladala Češku sa 2:1.

Pogotke za Švedsku postigli su Henrik Larsson (20) i Markus Rosenberg (25), dok je strijelac jedinog gola za Češku bio Jan Koller (22-11m).

Pročitajte više