hnl

RIJEKA - ISTRA 2:0 Gorgon i Murić majstorskim golovima srušili Puljane

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA je pobijedila Istru 1961 rezultatom 2:0 u sklopu 18. kola HT prve lige i tako dočekala domaću pobjedu nakon četiri i pol mjeseca. Uz to, Riječani su se primakli drugom Hajduku na bod zaostatka, dok za vodećim Dinamom zaostaju nedostižnih deset bodova.

Navijači Rijeke još od 3. kolovoza nisu proslavili prvenstvenu pobjedu svoje ekipe na Rujevici. Da se to promijeni, pobrinuli su se Alexander Gorgon i Robert Murić koji su prekrasnim golovima srušili Puljane u Derbyju della Učka.

HNK Rijeka - NK Istra 1961 Live Score

Kapetan Gorgon postigao je gol u 14. minuti s preko dvadeset metara. Imao je i malo sreće jer se lopta na putu do mreže odbila od Istrina braniča, a onda i od stative u mrežu gostujućeg vratara Čondrića. Austrijskom napadaču bio je ovo peti prvenstveni gol sezone. Ima i jednu asistenciju.

Majstorski je pogodio za 2:0 i Robert Murić. Mladi napadač odlučio je pucati izravno po golu iz teške situacije i slobodnog udarca s desne strane. Nije mu prvi put otkako je potpisao za Rijeku da ovako zabija, ali je još jednom podsjetio navijače kakav je talent. Bio mu je ovo četvrti gol sezone.

Ekipa Simona Rožmana dominirala je i kontrolirala situaciju na terenu većinu vremena, ali pitalo se nešto i Puljane u ovom dvoboju. Sjajno su igrali na samom kraju prvog dijela, kad je Andrej Prskalo čudesno skinuo dva zicera Franića i Ćužea u 45. minuti. 

Bolje su otvorili i nastavak koji je bio vrlo uzbudljiv. Ekipa Ivana Preleca aktivno je tražila povratak u utakmicu, nizala šanse, ali je Prskalo bio preraspoložen da bi primio pogodak. U 52. minuti Istra je tražila penal, ali glavni sudac Pajač nije ga dosudio. Dojam je da je donio pravu odluku. Franić je snažno pucao iz daljine, a Domagoj Pavičić rukom je blokirao njegov udarac. No veznjaku Rijeke ruka je bila uz tijelo. 

Čolak je do kraja mogao povećati riječko vodstvo i riješiti utakmicu, ali je promašio zicer par minuta prije kraja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više