RIJEKA U KRIZI Evo kad je posljednji put izgubila tri utakmice zaredom

Foto: NK Rijeka

RIJEKA je izgubila kod Olympiacosa u 93. minuti s 1:2 u prvoj utakmici play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka. Time je momčad Matjaža Keka, unatoč zlatnom golu u gostima zbog kojeg ima aktivan rezultat uoči revanša na Rujevici, upisala treći uzastopni poraz u svim natjecanjima i pokazala da je u krizi.

U svega devet dana hrvatski prvak tri puta je napuštao travnjak pognute glave, što mu se nije dogodilo sedam godina, a u zadnje četiri utakmice ove sezone zabio je svega jedan gol i to baš u Grčkog gdje je strijelac bio Héber Araujo dos Santos.

Sve je krenulo 7. kolovoza u Gradskom vrtu, gdje je Osijek slavio s 1:0 golom Borne Barišića u 18. minuti iz penala. Nakon toga je već 11. kolovoza uslijedio poraz na Rujevici od Dinama 0:2 pogocima Juniora Fernandesa u 12. i 40. minuti, a hat-trick se dogodio u Ateni zahvaljujući golovima Vadisa Odjidja-Ofoeu u 66. i Jacques-Alaixysu Romau u spomenutoj trećoj minuti sudačke nadoknade.

Tako nešto klub s Kvarnera doživio je posljednji put u studenom 2010. godine. Tada je Rijeka u svega sedam dana izgubila tri susreta u nizu. Najprije kod kuće 6. studenog od zaprešićkog Intera 0:2, koji je u četiri minute stigao do oba gola preko Stjepana Babića u 76. i Arbëra Abilaliaja u 80. minuti. Pogledajte OVDJE.

Tri dana kasnije Rijeka je otišla kod Varaždin, gdje je vodila golom Hrvoja Štroka, ali je domaćin preokrenuo u šest minuta golovima Josipa Brezoveca u 33. iz penala i Roberta Punčeca u 39. I onda, novo gostovanje i treći poraz dogodili su se 13. studenog u Zadru, gdje je Ivan Santini u 16. minuti pogodio i srušio Riječane.

Prekid crnog niza Kekova momčad može ostvariti već u subotu kada dočekuje uvijek nabrijanu Lokomotivu u prvenstvu, nakon čega stiže povijesni uzvrat s Olympiacosom na krcatoj Rujevici.

 

Pročitajte više