Rođen je u Dubravi, za tri godine stigao je od Treće lige do kapetana Hajduka

Foto: Pixsell

JOSIP JURANOVIĆ danas je jedan od najvažnijih igrača Hajduka. Ofenzivni veznjak i desni bek rodom je iz zagrebačke Dubrave, a bio je i u akademiji Croatije iz Sesveta, poslije čega se 2011. vratio u Dubravu i do 2013. igrao kod kuće. 

Hajduk ga je primijetio nakon pobjede na Nike Chance natjecanju za amatere i u sezoni 2014./15., kada je bio jedan od najboljih igrača 3. HNL Zapad. Na Poljud je stigao u siječnju 2015. i potpisao ugovor sa Splićanima na tri i pol godine, a debitirao je u travnju iste godine u porazu od Rijeke (1:2). 

Imao je Jura problema s ozljedom prošle sezone, a dolaskom Željka Kopića na klupu pokazao je što zna. Jednostavno, Hajduk se danas ne može zamisliti bez 22-godišnjaka, koji je dosad odigrao 107 utakmica, zabio jedan gol i upisao sedam asistencija. 

Kao mali je, kako kaže, odgledao oko 100 videa Darija Srne i Danijela Alvesa. Njihova moć ponavljanja, driblinzi i idealni centaršutevi bili su velik izazov za njega. Jednostavno, želio je postati poput njih, a na Poljudu mu to ide jako dobro.

U međuvremenu je od Treće lige u samo tri godine skupio 100 nastupa, stigao do kapetanske vrpce i debitirao za reprezentaciju, a od veznjaka je postao desni bek, dok je nedavno igrao i stopera.

"Jedino još nisam branio, tko zna, možda se jednom ukaže prilika pa stanem i na gol", kroz smijeh je rekao Juranović. 

Iako je iz Dubrave, Juranović smatra da igra u najvećem hrvatskom klubu.

"Svi smo kao djeca sanjali Barcelonu i Real, ali ja igram u najvećem hrvatskom klubu i ispunila mi se želja. Sve je moguće u životu kad se radi naporno", zaključio je svojevremeno Hajdukov kapetan.

Pročitajte više