Romini navijači podivljali na upravu i ekipu: "Vi ste plaćenici, sramotite klub"

Foto: Getty Images

ROMA je u predsezoni tekuće kampanje sa šampionskom ambicijama najavljivala pohod na prvu prvenstvenu titulu nakon 17 godina, odnosno četvrtu u klupskoj povijesti (1942., 1983., 2001.).

Međutim, Roma već nakon 11. kola Serije A za vodećim Juventusom kaska 15 bodova. Čak je i gradski rival Lazio s pet bodova više bolje pozicioniran.

U Romi su sve uzrujaniji. Unatoč transfernoj potrošnji većoj od 130 milijuna eura i kapitalnim pojačanjima u vidu Stevena Nzonzija, Javiera Pastorea i Justina Kluiverta u proteklom ljetnom razdoblju, prošlosezonski polufinalist Lige prvaka nastavio je povremeno kašljucati. Dovoljno da najistaknutiji oponenti naprave bodovni višak i osjetno odmaknu već u početnoj prvenstvenoj etapi.

Subotnji remi s Fiorentinom u Firenzi (1:1), drugi uzastopni nakon prošlotjednog s Napolijem u Napulju (1:1), osobito je rasrdio navijače. Ponajviše zbog ispodprosječne prezentacije koja je očigledno, prema reakciji navijača, bila nedostojna klupskog renomea. Roma je bila nadomak poraza, ali kapetan Alessandro Florenzi u 85. minuti uspio je poravnati rezultat za četvrti ligaški remi.

Prema pisanju talijanskih medija, Romini su navijači pri ukrcaju u vlak za povratak u Rim uzvikivali psovke i parole uvredljivog sadržaja vrijeđajući klupsku upravu i momčad. Pod osobitom su paljbom kritika bili predsjednik James Pallotta, izvršni direktor Mauro Baldissoni i sportski direktor Monchi.

Navijači rimskog kluba igračima su, pak, zamjerili nedovoljno zalaganje. Prema procjenama talijanske štampe, Rominih stotinjak navijača na peronu firentinske željezničke postaje u kontinuitetu je skandiralo: "Vi ste plaćenici, sramotite klub!"

Pred Romom su u studenom na rasporedu ogledi s CSKA Moskvom i Real Madridom (Liga prvaka) te Sampdorijom i Udineseom (Serie A). Četiri utakmice da se barem djelomično iskupi svojim uznemirenim navijačima. 

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više