CRISTIANO RONALDO

"Ronaldo bi nazvao majku pa nakon toga plakao, a jeo je ostatke hamburgera"

Screenshot/YouTube

LUIS LOURENCO igrao je s Cristianom Ronaldom u lisabonskom Sportingu kada su imali 12 godina. Prisjetio se teških vremena i situacija koje su zajedno proživjeli kao dječaci.

"Ako na tren zatvorim oči, prvo sjećanje na te dane, prva slika koja mi se pojavi je: Cristiano koji plače. Imao sam 14 godina, on dvije manje. Taman je došao u Lisabon, s Madeire. Bili smo cimeri. Djeca. Nazvao bi mamu pa nakon razgovora plakao. Imao je strahovitu nostalgiju za svojim otokom, za svojim domom. Nije podnosio odvojenost od obitelji i mjesta na kojem je odrastao. Ali... Pamtim i njegov nevjerojatan debi za Sporting", rekao je Luis pa nastavio:

"Već je tada bio strahovito odgovoran što se obveza tiče. Potajno je išao u teretanu i stalno nagovarao domara da ju ne zaključava, nego da je drži otvorenom da bi se mogao uvući pa sam dodatno trenirati."

Poznata je priča kako je mali Ronaldo odlazio na stražnja vrata lokalnog McDonaldsa sa suigračima kako bi dobio preostale hamburgere.

"Nisam bio među onima koji su išli u McDonald's moliti djelatnice da im daju nepojedene hamburgere, ali istina je. Cristiano je to činio. I nije bio jedini, išli su u grupama. Takvo je mnogima bilo djetinjstvo, siromašno."

Juventusov nogometaš otkrio je priču o McDonaldsu u sjajnom intervju kod Piersa Morgana.

"Kad sam imao 11, 12 godina, nisam imao novca. Živio sam s ostalom djecom u klubu, mjesecima nisam vidio svoju obitelj. To je bilo teško razdoblje. Kasno navečer, oko ponoći, bili smo gladni. Uz stadion je bio McDonald's. Pokucali bismo na stražnja vrata i pitali je li ostao koji hamburger. Tu su bile Edna i još dvije djevojke koje više nikad nisam uspio pronaći. Nadam se da će ovaj intervju pomoći u potrazi za njima. Volio bih ih pozvati u Torino ili Lisabon, volio bih da dođu u moj dom na večeru. Želim im dati nešto zauzvrat jer nikad neću zaboraviti ono što su učinile za mene u to vrijeme".

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više