Ronaldo: Svaka čast Cristianu i Messiju, ali bilo je teže biti najbolji u moje vrijeme

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEGENDARNI brazilski golgeter Ronaldo prokomentirao je nedavne izbore za najboljeg igrača svijeta, u kojima je još jednom glavna dilema bila - Messi ili Cristiano Ronaldo.

Dvojac već godinama suvereno vlada svjetskim nogometom, a najskuplji nogometaš u povijesti Neymar tek treba ugroziti njihov duopol.

Brazilski Ronaldo, koji je dvaput osvajao naslov prvaka svijeta, triput bio najbolji nogometaš svijeta i dvaput uzeo "Zlatnu loptu", vjeruje da Ronaldo i Messi u njegovo vrijeme ne bi tako lako osvajali nagrade svake godine.

"Bez omalovažavanja Messija i Ronalda, u mojoj generaciji konkurencija je bila puno jača nego danas", rekao je Ronaldo.


 
"Messi i Ronaldo godinama se bore za titulu najboljeg igrača svijeta, ali u moje vrijeme, osim mene, imali ste Zidanea, Rivalda, Figa, Ronaldinha... Bila je to generacija u kojoj je bilo teško biti najbolji", dodao je. 

Brazilac je prokomentirao i transfer svog sunarodnjaka Neymara iz Barcelone u PSG, kojim je postavljen novi svjetski rekord. Puno se paralela može povući između Neymarovog i Ronaldovog transfera iz Barcelone u Inter prije 20 godina. Te 1997. je prelaskom u Inter srušio svjetski rekord, a Barcu je napustio usprkos sjajnoj formi i 47 golova u 49 nastupa. 

"Ne znam što je u pozadini tog transfera, možda je Neymar imao problema s predsjednikom Barcelone, kao što sam ja imao. No, kad sam ja odlazio u Inter, talijanska liga bila je puno jača nego francuska liga danas", rekao je Ronaldo za njemački "Bild".
 
 

Pročitajte više