Rosberg nije znao ima li muda za šokantnu odluku: Šefa nazvao telefonom

Foto: Getty Images / Guliver image

SVJETSKI prvak Nico Rosberg otkrio je da je momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu osobno javio odluku o povlčenju iz Formule 1 "jer je to jedini ispravan način".

Rosberg je šokirao sportski svijet odlukom o povlačenju samo pet dana nakon osvajanja naslova prvaka u ‘najtežoj utrci života’ u Abu Dhabiju, a Nijemac je priznao da je o tome razmišljao još i prije utrke što mu je pomoglo očistiti misli.

Prva je za odluku znala žena Vivian kojoj se zahvalio na nevjerojatnoj potpori, a Lewisu Hamiltonu poslao je poruku kako bi ga obavijestio da neće imati priliku uzvratiti u 2017.

“Obavijestio sam Lewisa jer mislim da je to pravi način,” rekao je Rosberg.

“Imali smo takvu borbu i toliko trenutaka u kojima smo se borili pa sam mislio da bi bilo korektno da zna za moju odluku.”

“Morao sam to učiniti brzo pa sam mu poslao poruku. Možda ćemo večeras imati raspravu o tome.”

“Bila je to kratka obavijest jer je prioritet bio da momčad sazna što je brže moguće pa sam morao napraviti kompromis. Nisam mogao odraditi savršen posao i dati si dovoljno vremena kako bih obavijestio bližnje.”

Wolffu javio telefonskim pozivom 

Rosberg priznaje da nije imao hrabrosti uživo reći odluku svom šefu Toto Wolffu nego da je to učinio telefonskim pozivom. “Bilo je izuzetno teško, nisam mu mogao reći osobno. Morao sam ga nazvati. Bilo je jako intenzivno, posebno nakon tri sata sna,” rekao je pobjednik 23 F1 utrke.

Nije znao ima li muda

Nijemac je o odluci o povlačenju nakon posljednje utrke prvenstva razmišljao još uoči utrke. “Ako osvojim naslov ovo će mi biti posljednja utrka – idemo na sve ili ništa”, rekao je Rosberg.

“To mi je pomoglo skinuti veliki pritisak što je bilo jako lijepo.”

“U ponedjeljak sam samo procesuirao odluku, nisam znao imam li muda pa sam si dao malo vremena.”

Definitivno se ne vraća Iako Formula 1 poznaje primjere kad su se vozači uspješno vraćali nakon propuštene sezone, Rosberg je odbacio takvu mogućnost.

“Definitivno ne. Gotovo. Učinjeno. Kraj priče.”

Pročitajte više