RUKOMETNA BOMBA Zvali ga da se vrati, ali samo Balić dvaput odbija Barcelonu!

Foto: Twitter

PRIJE nešto više od godinu dana najavljivan je kao spasitelj hrvatskog rukometa koji punih sedam godina nije vidio jedno veliko finale. Kao igrač Ivano Balić bio je jedan od najvećih svih vremena, pa je hrvatska javnost očekivala da će i kao koordinator Saveza pozlatiti hrvatski rukomet.
 
Ipak, nije sve pošlo po planu te nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Riju i Svjetskom prvenstvu u Francuskoj smijenjen je sa svojih funkcija skupa sa cijelim stručnim stožerom.
Alfa i omega hrvatskog rukometa Zoran Gobac prije neki dan je izjavio kako je bila pogreška na tako odgovornu funkciju postaviti Balića i Metličića, koji po njemu nisu dovoljno kompetentni za taj posao.
 
Gobac bi ga poslao na edukaciju, Barca bi ga željela na parketu!
 
Dakle, čelni ljudi hrvatskog rukometa odriču se legendarnog igrača, a najtrofejniji klub u povijesti, Barcelona, jedva je čekala takav rasplet situacije i Balića je pozvala k sebi. Kao igrača!
 
Trener Barcelone Xavi Pascual, koji nikad nije skrivao koliko cijeni Ivana,  ostao je bez Danca Lassea Anderssona do kraja sezone, a jedini srednji vanjski u ovom trenutku je iskusni Raul Entrerrios, no i on cijele sezone muku muči s ozljedama. 
 
S obzirom na borbu na nekoliko frontova čelnici Barce sjetili su se Balića u kojem su vidjeli idealno rješenje za svoje probleme.
 
Kako doznajemo, Ivano je poziv iz Barcelone primio na sebi svojstven način. Njegove reakcije često se ne mogu prevesti, bliskim osobama nije rekao ni da će prihvatiti, ni da će odbiti Barcelonu, no iz izvora bliskim legendarnom igraču saznali smo da ne razmišlja o odlasku u Kataloniju. 
 
Osim Barcelone, Balića stalno zovu i njegovi Nijemci odakle je otišao kao najbolji asistent lige. Zaljubljeni su u njega predsjednik i trener Wetzlara, ali zbog bolnih leđa on ne vidi mogućnost povratka aktivnom rukometu.
 
Samo Ivano Balić odbija Barcu dva puta
 
Ovo je već drugi put da je Balić odbio diva iz Katalonije. Podsjetimo, Hrvatska je 2003. bila prvak svijeta, a godinu dana poslije i olimpijski prvak. Ivano Balić je tada igrao u malom Metkoviću.
 
Naravno, ponuda za ovog rukometnog čarobnjaka nije nedostajalo i Balić je mogao birati u koji će bogati velikan, bio on španjolski ili njemački, otići. Međutim, Balić nije htio ni Kiel, ni HSV, ni moćnu ni superbogati Ciudad Real, ali ni Barcu koja je bila najupornija.
 
 Balić je tada htio u Pamplonu, u San Antonio, na nauk kod najvećeg, kod Jacksona Richardsona.
 
''Zašto San Antonio? Zato što je tamo bio Jackson Richardson. Nisu važni novci, nisu važni ni trofeji, samo sam želio igrati sa svojim idolom i to sam ostvario. Mogao sam puno više zaraditi u drugim klubovima, mogao sam i više osvojiti, no ne žalim ni za čim'', rekao je jednom Ivano.
 
 Sami zaključite treba li žaliti.
 

Pročitajte više