Rusi se povukli iz posla s Romom

RUSI su se povukli iz posla kupovanja nogometnog kluba "Rome", pa će danas upravni odbor rimskoga kluba raspravljati o dokapitalizaciji od 160 milijuna eura.

Činilo se da je posao oko prodaje "Rome" ruskoj tvrtki Nafta Moskva, kojoj je na čelu Suleiman Kerimov, pri samom zaključenju, pa ga je potvrdio i predsjednik rimskih žuto-crvenih Franco Sensi, ali je sve palo u vodu nakon što su u sve klubove prve i druge nogometne lige ušli inspektori financijske straže. Rusi su kazali kako ne žele imati problema s financijskom inspekcijom i povukli su se iz posla. Bilo je već dogovorena cijena od 400 milijuna eura s kojom su trebali odkupiti rimski klub.

Sada uprava "Rome" treba do konca ožujka sanirati gubitke, koji ukupno iznose više od 100 milijuna eura, ali možda i 250 milijuna eura, kako bi se mogla upisati u europska takmičenja, UEFA-u, ali i u slijedeće talijansko prvnestvo.

U razgovoru za list "Corriere della Sera" od ponedjeljka posljednji predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov kaže kako je zadovoljan što novci neće otići iz Rusije, te da će "Roma" zasigurno riješiti svoje fiinancijske probleme. Gorbačov međutim govori o tome da su se prebrzo obogatili neki ruski "takozvani poduzetnici" i kako ne može "smatrati normalnom situaciju u kojoj se nastavlja proces neopravdanog bogaćenja".

"Corriere della Sera" objavljuje u ponedjeljak i razgovor s bivšim premijerom i gorljivim navijačem "Rome" Giuliom Andreottijem koji s jedne strane izražava žaljenje što je posao propao, no kaže kako je "tržišna ekonomija odlična, ali ti novi milijarderi koji su u 10 godina okupili toliko bogadstvo ostavlja u meni dvojbe".

Pročitajte više