Šah: Odličan start Hrvatske na Mitropa kupu

U austrijskom gradiću Steinbrunnu pedesetak kilometara udaljenom od Beča počeo 24. Mitropa kup na kojem sudjeluje 10 reprezentacija srednjeeuropskih zemalja. L

Naša reprezentacija, koja brani naslov pobjednika, odlično je startala svladavši Njemačku sa 3,5:0,5. Pobjede su izborili Blažimir Kovačević, Ante Brkić i Ante Šarić, a remizirao je Alojzije Janković. Kovačević je svladao svojega suparnika u minijaturi, Brkić je dobio u protunapadu u vremenskom tjesnacu, a Šarić je odbio napad suparnika i dobio besprijekornom igrom u završnici.

NJEMAČKA - HRVATSKA (m) 0,5:3,5 (Braun - Kovačević 0:1, Prusikin - Janković remi, Meier - Brkić 0:1, Brener - Šarić 0:1).

U ostalim susretima Slovenija (koja je stigla u vrlo jakom sastavu, s trojicom velemajstora) pobijedila je Italiju s 3:1, istim je omjerom i Slovačka svladala Austriju, kao i Mađarska Francusku. Švicarska i Češka odigrale su neodlučeno 2:2.

U prvom kolu natjecanja u konkurenciji šahistica, mlada reprezentacija Hrvatske poražena je od Njemačke s 0,5:1,5. Izgubila je Kristina Šolić, a remizirala Borka Frančišković.

U ostalim susretima postignuti su ovi rezultati: Slovačka - Austrija 1 2:0, Austrija 2 - Francuska 0:2, Italija - Slovenija 0:2 i Švicarska - Češka 0,5:1,5.

(Hina) xvkov yzm

Pročitajte više