SALAH JE PONOVNO POKAZAO VELIKO SRCE Spašava svoje selo od siromaštva, a ne želi da se o tome priča

Foto: Getty Images/Guliver Image

MOHAMED SALAH, velika zvijezda Liverpoola i jedan od najboljih nogometaša svijeta, nedavno je na predsjedničkim izborima u svom rodnom Egiptu dobio više od milijun glasova, iako, naravno, nije bio među kandidatima.

Egipćanin je ove sezone u fantastičnoj formi, najbolji je strijelac engleske lige, a svojim sjajnim predstavama odveo je Liverpool u finale Lige prvaka.
 
Salah često pomaže svojim sunarodnjacima, ali želi da to bude tajna. Napadač Liverpoola nedavno je donirao pola milijuna dolara svom rodnom selu u kojem je proveo djetinjstvo. Kupio je zemlju u selu gdje će se izgraditi postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda, a lokalnoj bolnici donirao je aparat za dijalizu.
 


Profesor iz mjesta u kojem je Egipćanin odrastao oduševljen je Salahovom dobrotom.
 
"Ne mogu riječima opisati koliko nam to znači. Gotovo je nestvarno sve što Salah za nas radi. Zaplačem svaki put kad pričam o tome. Još uvijek dolazi u svoje selo, on za nas nije stranac", istaknuo je profesor.
 
Navijači Slaha obožavaju, a i duboko poštuju njegovu vjeru.
 
Primjerice, kad Salah postigne pogodak, navijači na Anfieldu proključaju u oduševljenju, Salah otrči do onih najbližih, potom ga sustignu igrači i nakon grljenja ostave ga na miru, a Egipćanin raširi ruke, klekne, pokloni se čelom do tla i zahvali Bogu na još jednom lijepom trenutku u životu. Navijači se na stadionu u tom trenutku djelomično stišaju kako ga ne bi ometali.
 



"On je junak svog kluba, Liverpool se oko njega okuplja na posebno pozitivan način. On nije rješenje za islamofobiju, ali može odigrati važnu ulogu", rekao je Miqdaad Versi, pomoćnik glavnog tajnika za Muslimansko vijeće Britanije.
 
Nakon što je zabio pogodak koji je Egipat odveo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Salah je postao najveća zvijezda u svojoj zemlji, u egipatskim gradovima naslikani su murali po zidovima u njegovu čast, po tržnicama se prodaju posteljine s njegovim likom, a kad igra Liverpool, prijenos utakmice gleda se u tisućama kafića diljem Egipta.
 
Egipat na Svjetskom prvenstvu igra u skupini A protiv domaćina Rusije, Urugvaja i Saudijske Arabije, a s pravim Salahom reprezentacija Egipta mogla bi biti jedna od iznenađenja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, koje započinje 14. lipnja utakmicom Rusije i Saudijske Arabije.
 
 
 

Pročitajte više