Sarriju se sprema otkaz u Chelseaju, a on već ima novi posao

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MENADŽER Chelseaja Maurizio Sarri nalazi se pred otkazom zbog serije loših rezultata u Premier ligi.

Kako piše talijanska La Repubblica, Sarri je već održao sastanak s predsjednikom Rome Jamesom Palottom i njegovim savjetnikom Francom Baldinijem koji ga vide kao nasljednika Eusebija Di Francesca.

O Sarrijevoj budućnosti na Stamford Bridgeu odlučivat će ishodi u sljedeće tri utakmice, piše Daily Mail. Chelsea igra protiv Malmöa u Europa ligi, pa onda ima dva teška dvoboja protiv Manchester Cityja u finalu Liga kupa i Tottenhama u Premier ligi.

Talijanski stručnjak izgubio je povjerenje svih u klubu, pa i nogometaša koji su očito odlučili smijeniti još jednog trenera nakon što su to činili uspješno godinama unazad. Nakon pet poraza u posljednjih 10 utakmica, pred Sarrija je stavljen ultimatum da osvoji Liga kup u finalu protiv Cityja, ali i da podigne ekipu protiv Malmöa u Europa ligi i gradskom derbiju sa Spursima.

Najteži posao svakako ga čeka u nedjelju protiv Guardiolinih Građana od kojih je Chelsea deklasiran sa 6:0 prije samo nekoliko dana. Ovoga puta utakmica će se igrati na londonskom Wembleyju.

S druge strane, Eusebio Di Francesco je, poput Sarrija, na udaru kritika jer nije ispunio očekivanja i pitanje je vremena kada će postati bivši na klupi Rome. S njim će vjerojatno otići i sportski direktor Monchi.

Talijani pišu da je Sarri prvi pick uprave Rimljana, a ni bivši trener Napolija nema ništa protiv povratka na Apenine poslije samo jedne sezone.

Prije Chelseaja i Napolija, Sarri je vodio Empoli i mnogobrojne nižerazredne talijanske klubove.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više