transferi

Saudijski princ u Newcastle dovodi najskupljeg igrača u povijesti Bayerna

Foto: Epa, Grafika Index

SAUDIJSKO preuzimanje (koje je pitanje dana) Newcastle Uniteda izazvalo je bijes u nogometnom svijetu zbog mračne prošlosti gazde Svraka Mohammeda bin Salmana. No kontroverzni princ planira od Newcastlea napraviti klub koji će već iduće sezone ravnopravno konkurirati za sam vrh Premiershipa.

> Zašto arapski princ kojeg sumnjiče za brutalno ubojstvo novinara kupuje Newcastle?

Veliki broj zvučnih imena povezuje se s klubom sa sjevera Engleske jer je saudijski milijarder najavio kako od svoje nove igračke želi stvoriti moćan stroj. Najzvučnije pojačanje koje je na korak do prelaska na St James's Park je francuski branič Bayerna Lucas Hernandez.

Premda njegov agent Manuel Garcia Quilon tvrdi da Francuz sigurno ostaje u Bavarskoj, ugledni Bild piše kako Bayern neće moći odbiti ponudu koju će saudijski princ baciti na stol njemačkom prvaku. Navodno, Newcastle je ponudio za Hernandeza 80 milijuna eura, a to je samo početak licitiranja i cifra bi se mogla popeti i preko stotke. U vrijeme krize, kad su vrijednosti igrača drastično opale, teško je vjerovati da će poslovično ekonomični Karl-Heinz Rummenigge odoljeti tom iznosu. Posebice ako se zna da je Hernandez ove sezone odigrao svega 14 utakmica i da je dobar dio godine imao problema s ozljedama.

Francuz je prije dvije godine potpisao ugovor s najtrofejnijim njemačkim klubom do ljeta 2025., a Atletico, bivši Hernandezov klub, dobio je odštetu od vrtoglavih 85 milijuna eura. Hernandez je tako postao najskuplji igrač u povijesti njemačkog velikana.

Pokazao se na SP-u u Rusiji i postao najskuplji igrač u povijesti Bayerna

Hernandez je rođen u Marseilleu, gdje mu je igrao otac, a s četiri godine s obitelji se preselio u Španjolsku. 2007. dolazi u omladinsku školu Atletica za koji je nastupao cijelu seniorsku karijeru.

Sjajne igre u Madridu natjerale su Didiera Deschampsa da ga u ožujku 2018. godine prvi put pozove pod nacionalni stijeg. U prijateljskoj utakmici u Parizu Kolumbija je slavila 3:2, ali Hernandez je zacementirao svoje mjesto na lijevom beku i bio je standardni član udarne ekipe koja je u Rusiji osvojila naslov prvaka svijeta.

Pročitajte više