Gdje će Brekalo igrati iduće sezone? Žele ga dva kluba

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

KRILNI napadač Josip Brekalo (25) trenutno se nalazi na posudbi u Hajduku, a na kraju sezone trebao bi se vratiti u Fiorentinu, s kojom ima ugovor do ljeta 2026. godine. Postavlja se pitanje gdje će povremeni hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru s obzirom na to da u klubu iz Firence nije bio prvotimac, a uskoro bi se trebao vratiti u njega.

Talijanski insajder Nicolo Schira otkrio je da su dva neimenovana turska kluba zainteresirana za dovođenje Brekala, a možda bi ga i Hajduk želio zadržati. Brekalo je u 12 nastupa za Hajduk postigao jedan gol i ostvario čak sedam asistencija. Doveden je kako bi pomogao u borbi za trofejima, međutim sezona splitskog kluba raspala se u proljetnom dijelu.

Uzastopni porazi izbacili su Hajduk iz borbe za naslov prvaka SuperSport HNL-a, koju sada vode Dinamo i Rijeka, a nije uspio doći ni do trećeg uzastopnog trofeja u SuperSport Hrvatskom kupu jer ga je Dinamo izbacio u polufinalu.

Brekalo se želi izboriti za nastup na Europskom prvenstvu

Brekalo će se u preostala četiri kola SHNL-a pokušati nametnuti izborniku Zlatku Daliću i izboriti se za mjesto na popisu hrvatske reprezentacije, koju u lipnju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatska je u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Brekalo je dosad upisao 35 nastupa i četiri pogotka za reprezentaciju Hrvatske, dok je klupsku karijeru proveo u Dinamu, Wolfsburgu, Stuttgartu, Torinu, Fiorentini i sada Hajduku. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.5 milijuna eura.

Pročitajte više