Schweini "u bunilu" nakon pobjede i savjeta Angele Merkel: Dajte nam Hrvatsku!

KAPETAN njemačke reprezentacije Michael Ballack smatra da je Elf potpuno zasluženo pobijedio Portugal 3:2 u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Baselu.

Drugu utakmicu u nizu Ballack je bio i strijelac. U 61. minuti je glavom poentirao za vodstvo Nijemaca 3:1. Prije toga je očigledno, s obje ruke, odgurnuo portugalskog braniča Paula Ferreiru, ali suci to nisu registrirali:

"Mislim da smo zaslužili pobjedu. Promijenili smo naš sustav igre, u ovoj utakmici bili smo puno kompaktniji nego dosad. Igrali smo fantastično, pogotovo u prvom poluvremenu", izjavio je Ballack.

Schweinsteiger: Dajte nam Hrvatsku

Njemački veznjak Bastian Schweinsteiger bio je najveći junak pobjede zabivši prvi pogodak te namjestivši druga dva, Kloseu i Ballacku.

"Izbacili smo najjaču momčad na prvenstvu. U ovoj utakmici smo bili bolji. Pritisnuli smo Portugalce i nismo im dopustili da se razmašu. Igrali smo za našeg izbornika Joachima Loewa koji zbog suspenzije nije mogao voditi ovu utakmicu pa nas je gledao s tribine", izjavio je Schweinsteiger.

Bastian Schweinsteiger je protiv Hrvatske zaradio crveni karton nakon udaranja Jerka Leke. Upitan o tome želi li Hrvatsku ili Tursku u polufinalu njemački reprezentativac je rekao:

"Naravno da želim Hrvatsku. Na početku turnira smo izgubili, nije nam bilo lako, no sada se sve više dižemo i igramo kao momčad", kaže Schweinsteiger.

Merkel: Schweini nemoj više raditi gluposti kao protiv Hrvata

Njemačka kancelarka Angela Merkel sjedila je pored Schweinsteigera na tribina u utakmici protiv Austrije, kada je odrađivao crveni karton.

"Rekla mi je, nemoj više raditi gluposti. Kada vam tako nešto kaže vaša premijerka, onda morate poslušati", zaključuje Bastian Schweinsteiger.

Totalsport/M.Š./R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više