SHOW KLOPPA UOČI ROME "Volim gledati Džeku, a u Italiji bih samo znao naručiti špagete"

Foto: Getty Images / Guliver Image

KREĆE ono najbolje u Ligi prvaka - polufinala. Liverpool će u prvom dočekati Romu na svom Anfieldu (utorak, 20:45) te pokušati napraviti prednost uoči uzvrata na rasprodanom Olimpicu 5. svibnja.  

Dejana Lovrena i društvo čeka još jedna povijesna noć.

"Gledam Romu dosta. Zaista zanimljiva momčad. Znam Edina Džeku iz Njemačke, sviđa mi se kao igrač i volim ga gledati. Kvalitetna su momčad, u prošloj su utakmici napravili sedam-osam izmjena i svejedno pobijedili. To im je velika prednost u ovom trenutku. Imaju različite opcije u napadu - Džeku, Schicka, Undera, Nainggolana... Svi su dobri, iskusni", rekao je na presici trener Liverpoola Jurgen Klopp.
Nakon ždrijeba polufinala na jednoj strani su završili Real i Bayern, a na drugoj Liverpool i Roma, pa tako mnogi tvrde da je ovo dvoboj autsajdera natjecanja, što Kloppa ne dotiče.
 
"Baš me briga što ljudi misle. Svi su već vidjeli polufinale Barcelona - Manchester City. Ali nije tako, jer je ovo nogomet. Roma i mi, zaslužili smo ovo. A ako uđemo u finale, bit će mi to drugi put u životu. Nitko to nije očekivao. I sve je moguće", naglašava Nijemac.
 
Redsi su u četvrtfinalu eliminirali Manchester City, a uoči prve utakmice navijači su u gradu Beatlesa gađali autobus gostiju, što su iz Liverpoola čvrsto osudili i nadaju se da će Roma biti dočekana kako treba. 
 
"Na stadionu neka navijači budu kao i protiv Cityja. Izvan, molim da pokažete poštovanje koje smo dužni pokazati. Poznati smo po odličnoj atmosferi, ne moramo druge zasuti raznim predmetima. Protivnici postoje samo na terenu".
Najbolji igrač Liverpoola Mohamed Salah osvojio je nagradu za najboljeg igrača Premier lige. Nevjerojatni Egipćanin zabio je do sada 41 gol i upisao 13 asistencija u 46 odigranih utakmica, a sutra ga čeka dvoboj protiv bivšeg kluba. 
 
"Ta je nagrada posebna jer je dodjeljuju igrači i jer ju je osvojio pored odličnog De Bruynea. Također, prilično sam siguran da Romini braniči neće biti prijateljski raspoloženi. Vrlo rano će Mo osjetiti da to više nisu njegovi suigrači i onda neka im uzvrati", ističe Klopp u polušali.
 
Prisutne novinare zanimala je sličnost između njega i trenera Rome Eusebija Di Francesca...
 
"Sličnosti? Obojica nosimo naočale. I neobrijani smo. Slično smo došli u velike klubove. S manjim klubovima imali velike uspjehe. Što se stila tiče, ne znam točno. Mi volimo igrati nogomet, to je očito. Možda i postoje sličnosti, ali neće to ni njemu ni meni sutra olakšati život. Osim toga, mislim da se talijanskim klubovima ne isplati surađivati sa mnom.Ja znam samo naručiti špagete u restoranu!" uz smijeh je zaključio Klopp.  
Kapetan Liverpoola Jordan Henderson slikovito je opisao dvoboj protiv Rome kroz pitanja na koja njegova momčad mora pružiti prave odgovore...
 
"Čeka nas drugačija utakmica nego protiv Cityja. Morat ćemo odgovarati na drugačija pitanja. Ali igrali smo u Europi dosad s dosta dobrih momčadi koje su nam postavljale pitanja pa smo dobro odgovarali na njih. Moramo igrati visokim intenzitetom i stvarati prilike za gol", istaknuo je Henderson. 

Pročitajte više