LIGA PRVAKA

Simeone divno objasnio akciju koja je oduševila nogometni svijet

Screenshot, Foto: Getty

ATLETICOVI nogometaši u 46. minuti utakmice skupine Lige prvaka protiv Lokomotiva u Moskvi, pri rezultatu 0:0, izveli su spektakularnu akciju koja je oduševila poklonike nogometa i odmah postala viralna.

Igrači Atletica pri tome nisu očarali svijet velemajstorskim driblinzima, navođenim proigravanjima ili golčinom za pamćenje, nego grupnim, požrtvovnim i vratolomno brzim trkom u obranu kojim su suparniku otežali kontru.

Gledajući nevjerojatno povlačenje Simeoneovih trupa primijetit ćete kako vam je zaslon pun igrača Atletica u punom trku, koji sprintaju kao da se bore za opstanak, a ne da spriječe kontru protivnika.

Ta impresivna obrambena akcija zaprepastila je nogometne fanove i natjerala ih na retoričko pitanje: može li ijedna druga momčad izvesti ovako nešto? Teško. Pogledajte samo povratni trk Diega Coste, koji je napadač. 

Igrači Atletica za ovakvu požrtvovnost nagrađeni su dvije minute kasnije prvim, te nakon još 12 minuta drugim golom, za pobjedu 2:0.  

Naravno, igrači kod Simeonea ne smiju igrati drugačije nego po načelu "Svi za jednoga", ali čak je i borbenog vojskovođu oduševilo ono što su izveli njegovi ratnici:

"To što su oni napravili više ima veze s emocijama, nego s nogometom ili taktikom. To je bio dokaz prijateljstva, lijepa slika žrtvovanja i brige za druge. Prijatelje, suborce. Dar njima koji je tim vrjedniji i osjećajniji jer smo svi mi različiti, a opet su ovdje svi hitali kao jedan."

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku akcije Atletica možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više