LIGE PETICE

Simeone ne smije Griezmanna staviti u igru više od 45 minuta, inače ga mora kupiti

Foto: EPA

FRANCUSKI reprezentativac Antoine Griezmann (31) ove sezone još nije odigrao ni jedno cijelo poluvrijeme za Atletico Madrid. Napadač koji je prije tri godine prešao u Barcelonu za 120 milijuna eura trenutno je na posudbi u momčadi Diega Simeonea.    

Prije tog ogromnog transfera Griezmann je bio zvijezda Atletico Madrida, jedan od najboljih igrača svijeta, osvajač Svjetskog prvenstva i ozbiljan kandidat za osvajanje Zlatne lopte. No u Barceloni se nije najbolje snašao te je prošle sezone poslan na posudbu u Atletico kako bi se vratio u formu.

Posebna klauzula u ugovoru

Atletico je, prema informacijama na Transfermarktu, platio njegovu posudbu 10 milijuna eura, s tim da je u ugovor ugrađena posebna klauzula. Naime, kako piše katalonski Sport, Atletico je obavezan otkupiti njegov ugovor za 40 milijuna eura ako odigra više od 45 minuta u više od pola utakmica u kojima može nastupiti. Utakmice tijekom kojih se oporavlja od ozljede ili je suspendiran se ne računaju.

Griezmannova posudba traje još godinu dana, a prošle je sezone bio velik faktor u momčadi Diega Simonea. Nastupio je u više od pola utakmica po 45 i više minuta. No, čini se da Atletico ove sezone želi smanjiti taj prosjek kako ga ne bi morao kupiti. Prošle je sezone zabio osam golova te podijelio sedam asistencija, dok je ove u dvije utakmice, uz ograničenu minutažu, zabio jedan gol.

Pročitajte više