Šimunić: Krvavo smo zaslužili ova tri boda

NIKO KOVAČ, Josip Šimunić i Slaven Bilić netom nakon utakmice kratko su komentirali pobjedu nad Austrijom.

"Bila je to teška utakmica, očekivali smo to. Jesmo na papiru puno bolji, ali utakmica se prvo treba odigrati. Do 35 minute smo bili bolji, ali nakon toga su nas stisnuli, nismo mogli držati loptu, nikako se nismo mogli osloboditi pritiska" - rekao je Kovač za HRT.

"Bitno je da smo osvojili tri boda, nitko kasnije neće pitat kako smo ih osvojili. Bitno je da se znamo boriti svi zajedno, ostavili smodušu na terenu, stvarno smo zaslužili ova tri boda na osnovu borbe i zalaganja" - nadodao je Kovač koji je suca kazao kako je isti "malo pretjerivao".

Josip Šimunić kratko je komentirao kako su se borili do kraja, te da moraju igrati kvalitetnije u idućim utakmica. "Borbenost je bila na razini, ali igra mora biti bolja. Imamo četiri dana do Njemačke i moramo se dobro pripremiti. Danas smo se borili do kraja i i zaslužili smo i krvavo zaradili ova tri boda" - rekao je Šimunić.

Izbornik Bilić sretan je s ova tri boda, no je li zadovoljan s igrom?

"Za analizu će biti vremena. Sretni smo jer znamo kako je teška prva utakmica, znamo koliko dugo Hrvatska nije pobijedila. Ne mogu biti maksimalno zadovoljan s drugim poluvremenom. No, prvih 35 minuta smo odigrali sjajno. Bili smo jako opasni i kontrolirali smo igru. Drugo poluvrijeme malo smo stajali krivo, stalno smo im vikali da izađu, oni su se povukli, pokušali smo ih izvući, ali su nas pritisnuli. Unatoč tome imali smo pet-šest situacija dva na dva, međutim nismo ih realizirali" - rekao je Bilić.

"Olić je bio fantastičan, ali je jednostavno pukao, analizirat ćemo greške, međutim apsolutno smo sretni zbog pobjede. Ovo će nam biti jedna velika injekcija samopouzdanja prije iduće utakmice" - zaključio je izbornik.

Pletikosa: I sreća nas je pomazila

Stipe Pletikosa, igrač utakmice po izboru Uefe, smatra da je najvažnije što smo uz malo sreće svladali Austrijance i tako stekli nužno samopouzdanje nakon lošijih pripremnih utakmica.

"Sretan što smo pobijedili i uzeli tri boda. Unatoč lošijoj igri, imali smo malo sreće i to je najvažnije jer smo time dobili samopouzdanje. Ako se sjetite Svjetskog prvenstva '98., prva utakmica s Jamajkom također je bila jako teška. protivnik je bilo dobar, malo smo se povukli nakon postignutog gola ali je najvažnije da smo se obranili i sačuvali mrežu. Imamo stvari koje do utakmice s Njemačkom trebamo ispraviti", izjavio je Pletikosa.

Pročitajte više