Šimunić ljutit na trenera: Ni Einstein ne bi mogao objasniti zašto ne igram

HRVATSKI nogometni reprezentativac iz berlinske Herthe, Joe Šimunić, oštro je kritizirao trenera svog kluba Luciena Favrea nakon što ga je ovaj posjeo na klupu u Bielefeldu.

U prvom kolu Šimunić je kapetanski predvodio svoj klub do domaće pobjede nad Eintrachtom iz Frankfurta (2:0). Iz neobjašnjivih razloga, piše njemački Bild, trener Favre ga je zaobišao na gostovanju kod Arminije, koje je njegova momčad apsolvirala remijem 1:1.

"Vjerojatno niti Albert Einstein ne bi uspio objasniti zašto nisam igrao, a to me čini vrlo ljutim. Ne prihvaćam objašnjenja, jer niti ne postoje. Bez obzira na to što netko rekao", izjavio je Šimunić za Bild, čiji su novinari ipak za argument pripupitali i 50-godišnjeg trenera.

"Protiv Arminije promijenili smo našu tročlanu obrambenu postavu. Steve von Bergen i Kaka tijekom priprema bili su odlični i zaradili su svoja mjesta u sredini obrane. Joe je stigao kasnije i forma mu još oscilira", rekao je Favre.

Zato mu nije smetalo u igru na mjestu desnog braniča vratiti prvog kapetana Arnea Friedricha, iako je ovaj sam, i prije i nakon utakmice, ustvrdio da nije optimalno spreman.

Favreov argument o nedovoljnoj fizičkoj spremnosti Šimunić ne prihvaća!

"Sve što je rečeno jednostavno ne stoji", jasan je naš igrač.

"Računam na Joea. Nisam glup da bih prekrižio takvog igrača"

Favre se na kraju potrudio objasniti koliko mu je Šimunić važan.

"Računam na Joea. Nisam glup da bih prekrižio takvog igrača. Radi se samo o jednoj utakmici."

Šimunićeva zamjena, Brazilac Kaka, izravni je krivac za izjednačujući gol Arminije u 37. minuti!

"Zbog toga mi je izuzetno žao. Jer Kaka je inače odigrao sjajnu utakmicu. Najvažnije od svega jest da je Hertha izvukla pozitivan rezultat", dodao je Šimunić.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više