Katastrofalna situacija u Americi, Đoković se obratio tenisačima

Foto: Guliver Image/Getty Images

US OPEN je planiran za termin od 31. kolovoza do 13. rujna, ali s obzirom na novi val koronavirusa koji je zahvatio SAD, veliko je pitanje što će biti s posljednjim Grand Slam turnirom sezone.

U četvrtak je bilo gotovo 55 tisuća novozaraženih koronavirusom, što je najveći dnevni porast koji je dosad zabilježila neka država, a vodeći epidemiolozi upozoravaju da bi u SAD-u moglo biti više od 100 tisuća novozaraženih dnevno ako se sigurnosne mjere ne pooštre.

Stoga se teško može očekivati da će se US Open održati, unatoč planu organizatora da se mečevi igraju bez gledatelja.

Španjolska Marca piše da se prvi tenisač svijeta Novak Đoković kao predsjednik Udruženja igrača obratio tenisačima na videosastanku i upozorio ih da će u ovim okolnostima biti jako teško putovati u SAD na spomenute turnire.

Đoković je rekao da je problem u tome što bi svi tenisači koji se budu vraćali iz Amerike u Europu mogli završiti u dvotjednoj karanteni, a već dan nakon US Opena trebao bi početi Masters 1000 turnir u Madridu te 27. rujna i Roland Garros u Parizu.

Đoković je savjetovao svima onima koji su već rezervirali smještaj i kupili karte za SAD da od organizatora traže da im vrate novac, odnosno podmire sve troškove dođe li do otkazivanja turnira.

Pročitajte više