Skromni Jurić nastavlja oduševljavati Talijane: Milan smo dobili poniznošću

Foto: Guliver Image/Getty Images

GENOA je u derbiju 9. kola Serie A razbila Milan (3:0) i to samo par dana nakon što je izgubila gradski derbi od Sampdorije, a njen rival slavio veliku pobjedu protiv donedavno nedodirljivog Juventusa, čime su se Rossneri nakon nekoliko loših godina konačno popeli pri vrh tablice.

Ali, zato što nisu otišli na prvo mjesto, zaslužna je Genoa, ili ako je vjerovati njenim igračima, zatim nekadašnjim igračkim velikanima Serie A, te talijanskim novinarima, najzaslužniji je njen trener Ivan Jurić.
 
Slavljen i hvaljen prošle sezone, kada je mali i siromašni Crotone senzacionalno uveo u prvu ligu, Jurić, koji je po svemu nekonvencionalan i pozitivno strši u ušminkanom, nacifranom i teatralnom svijetu talijanskog nogometa, sada doživljava nove počasti nakon trijumfa nad Milanom.
 
Ali, zbog toga nije ni najmanje poletio ili se zanio. Upravo suprotno, tvrdi: "Bolje smo igrali u derbiju protiv Sampdorije, u kojem smo poraženi, nego s Milanom. Tajna ovog uspjeha je što smo bili ponizni i protivniku nismo davali prostor. Jednostavno, igrali smo muški, pažljivo i s mjerom. Popunjavali smo rupe i nismo davali loptu bez borbe."

Objasnio je kako je uspješno zakočio Milan, koji je bio u strahovitom naletu: "Dobro smo se pripremili za njihovu igru, jer znamo da metu sve pred sobom kada im se prepusti prostor, pa je dogovor bio da pod svaku cijenu držimo loptu i čuvamo prostor."
 
Jurića posebno hvale zbog neočekivanog načina na koji je zaustavio mladog Milanovog asa Locatellija, koji je golčinom srušio Juventus, jer pored njega je postavio svog ofenzivca Rigonija: "Pa čak i nismo ovaj put igrali toliko čovjeka na čovjeka, više smo se fokusirali na čuvanje prostora."
 
Genoa je nakon pobjede nad Milanom na sedmom mjestu, samo dva boda manje od mjesta koje vodi u Europa Ligu, dok joj je zona Lige prvaka udaljena četiri poena. Jasno je da sada apetiti rastu.
 
"Bilo je utakmica u kojima smo zaslužili više, ali smo ih gubili i trebali smo imati još koji bod. Moramo paziti da nam se to ubuduće ne događa.", oprezan je Jurić.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više