rukometni euro

Slovenija u drami izgubila od Mađarske i napravila kaos u svojoj skupini

Foto: Epa

REPREZENTACIJA Slovenije neočekivano je izgubila od Mađarske 29:28 i totalno je zakomplicirala situaciju u svojoj skupini. Slovenci i Norvežani su do sada bili maksimalni i pobjeda momčadi Ljube Vranješa nad Mađarima bi je odvela na koračić do polufinala. 

Ovako se sad sve maksimalno zakompliciralo. Mađari, na koje uoči turnira nitko nije ozbiljno računao, vratili su se u igru i bit će uzbudljivo popratiti što će se dogoditi u sljedeća dva kola. Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz te skupine idu u polufinale, gdje se već plasirala Hrvatska.

Mađari su došli do vrlo važne pobjede u utakmici u kojoj su Slovenci gotovo stalno vodili sve do 40. minute, kada Mađari serijom 4:0 dolaze do prednosti koju nisu ispuštali do kraja. Gol odluke zabio je Ligetvari minutu i 15 sekundi prije kraja za 29:27.

Banhidi (5) i Ligetvari (4) bili su najbolji strijelci kod Mađarske, dok je Dolenec s osam golova predvodio Sloveniju. Pobjede Mađara protiv Slovenije i Islanda protiv Portugala jako su zakomplicirale situaciju u skupini II, u kojoj još igraju Norveška - Švedska.  

Norveška, Slovenija i Mađarska sada imaju po četiri boda. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više