LIGE PETICE

Službeno: Evo kada se igra El Clasico odgođen zbog kaosa u Kataloniji

NOGOMETNI SAVEZ Španjolske odlučio je kada će se igrati utakmica Barcelona - Real koja je na rasporedu bila ove subote, 26. listopada.

Novi termin je 18. prosinca u 21 sat. Jedan od najvećih svjetskih derbija tako će se igrati u srijedu

Natjecateljska komisija Saveza odluku o odgodi donijela je "uzimajući u obzir izvanrednu situaciju u Kataloniji." a 18. prosinca odredila je jer su Barcelona i Real na njen poziv da u dogovoru sami predlože alternativni datum u kojem bi se igrao El Clasico. odabrali upravo taj dan.

Prije pet dana Savez je odbacio zahtjev La Lige da se ovaj derbi ipak odigra u predviđenom terminu, ali tako da Barcelona i Real zamijene domaćinstva pa da u listopadu domaćin superderbija bude Real, a onog u ožujku iduće godine Barcelona. 

La Liga je zatim tražila da novi termin bude također srijeda, ali 4. prosinca. Ali oba rivala i Savez složili su se da se odgođeni El Clasico igra 18.12.

Podsjećamo, Barcelonu, kao i cijelu Kataloniju, paraliziraju veliki prosvjedi i štrajkovi zato što je španjolski Vrhovni sud na kazne dugotrajnog zatvora osudio organizatore referenduma o neovisnosti Katalonije održanog prije dvije godine. 

Španjolski nogometni savez i La Liga već ranije se službeno poručili kako ne žele da se meč igra u Barceloni. Vodstvo obje institucije španjolskog nogometa ne dopušta da u takvoj situaciji, kada je Katalonija na nogama zbog odluka službenog Madrida, u buntovnu pokrajinu dolazi omraženi simbol glavnog grada Španjolske.

Koliko se ovo ozbiljno shvaća govori i to što je vlada prošlog tjedna priopćila da se protivi odigravanju El Clasica u Barceloni, jer procjena sigurnosnih službi bila je da buna u Kataloniji do tada još neće prestati.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više