PREMIERSHIP

Solskjaer: Uvijek je kriza ako United izgubi jednu-dvije utakmice

Foto: EPA

MENADŽER Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer inzistira na tome da njegovi igrači imaju klupski DNK poslije kritika koje su im upućene zbog debakla protiv Evertona.

Crveni vragovi izgubili su na Goodison Parku 4:0, a to je bio njihov šesti poraz u posljednjih osam utakmica. United je izgubio treću gostujuću utakmicu zaredom, što mu nije uspjelo još od 1996. godine.

"Vjerujem u svoje igrače. Znaju da su iznevjerili sebe kao pojedince, momčad te da su negdje iznevjerili i mene kao trenera. Ipak, u njima se vidi Unitedov DNK. Oni koji to nemaju će, pak, morati van", rekao je Ole Gunnar Solskjaer na konferenciji za medije uoči gradskog derbija protiv Manchester Cityja koji bi mogao odlučivati o prvaku države.

United je trenutno šesti u Premiershipu s tri boda manje od Tottenhama i Chelseaja i dva od Arsenala.

"Moramo se fokusirati na ono što nas čeka. Odigrali smo utakmicu koja nije bila ni blizu na razini kakvu očekujemo. Sada nas čeka susret protiv jedne od najboljih ekipa, gradski je derbi, moramo biti spremni."

Klub s Old Trafforda u srijedu će se sastati s velikim rivalom u odgođenoj utakmici 31. kola engleskog prvenstva.

"Utakmica sa Cityjem je ono što nam sada treba. Moramo se uozbiljiti, biti spremni na pritisak, braniti se odlično. Znamo da će nas udarati, da neće dozvoliti kontre, da će biti prekršaja... Ipak, vjerujem u sebe i svoju ekipu. Znao sam da će ovo biti velik izazov kada sam došao. Uvijek se govori o krizi u Unitedu kad god izgubimo utakmicu ili dvije. Ne uživamo u porazima, zato ćemo se i boriti do kraja", podvukao je Ole.

Derbi Manchestera na programu je u srijedu od 21 sati na Old Traffordu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više