Sopić o utakmici u Puli: A onda je na poluvremenu trener, kao i obično, puknuo...

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

RIJEKA u nedjelju u 31. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Goricu. Momčad s Rujevice sada, nakon što je Dinamo odigrao svoju zaostalu utakmicu, ima dva boda prednosti na vrhu ljestvice. Susret s Goricom na konferenciji za medije najavio je Rijekin trener Željko Sopić.

Sopić: U Puli je na poluvremenu trener, kao i obično, puknuo

"Imam veliki respekt za Goricu i svog prijatelja Rajka Vidovića, ali zapravo… Nije bitno tko nam dolazi. Ni nama, ni navijačima Igra se na Rujevici. Bit će puna neovisno o protivniku jer Rijeka ima takve navijače. I neovisno o protivniku istrčat će 11 lavova i Rijeci donijeti tri boda", rekao je Sopić pa se osvrnuo na Goricu: "Vidović ih je dignuo. Malo si umišljam, ali mislim da ih dobro poznam, vodio sam tu momčad prva četiri kola. Čeka nas zahtjevan i težak posao."

Komentirao je i prošlotjednu utakmicu u Puli protiv Istre, u kojoj je Rijeka bila bolja 2:0. "Što se prvog poluvremena u Puli tiče, nismo na agresiju Istre odgovorili kao momčad koja je prva na tablici. Onda je na poluvremenu trener, kao i obično, puknuo. Samo su 2-3 igrača bila na razini na kojoj treba biti. A kako ne mogu promijeniti gotovo sve, promijenio sam dvojicu. Svi uvijek moraju dati sve od sebe za sveti cilj", izjavio je.

"Politiku i suđenje ne želim komentirati"

Sopić je s Goricom izveo pravo malo čudo kada je u drugom dijelu prošle sezone nadoknadio veliki zaostatak za Šibenikom i zadržao je u ligi.

"Ja sam odmah rekao da ću s Goricom ostati, to je samo za vas novinare bila senzacija. A što sam rekao kad sam došao na Rujevicu, ostavimo za neki drugi put. Je, možda je domaća utakmica s Lilleom bila neka prekretnica u smislu da shvatimo kako se na punoj Rujevici možemo nositi i s momčadi koja je nemjerljivo skuplja od nas", osvrnuo se Sopić na to.

Novinari su mu spomenuli kako su pojedini birači na parlamentarnim izborima pisali upravo njegovo ime na glasačkim listićima. "Nisam glasao, to je jednostavno bio splet okolnosti. Taj smo dan uveličali sto godina NK Drage i bio je to lijep jubilej. Nisam u međuvremenu mogao otići do Zagreba. Politiku i suđenje ne želim komentirati. Ne, hvala. Nisam politički nastrojen", rekao je Sopić.

Pročitajte više