Liga nacija

Southgate vratio Maguirea i pozvao Calvert-Lewina. Foden i Greenwood na hlađenju

Foto: Getty Images

IZBORNIK engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate je objavio popis igrača na koje računa u akciji u listopadu.

Engleska sve tri utakmice igra kod kuće, a prva je na rasporedu prijateljska protiv Walesa. Nakon toga Englezi dočekuju Belgiju i Dansku u Ligi nacija.

Fodenu i Greenwoodu bi ovo mogla biti najbolja lekcija

S popisa su izostavljeni igrači Manchester Uniteda i Manchester Cityja Mason Greenwood i Phil Foden koji su nakon utakmice na Islandu u sobu pozvali djevojke. Odmah su potjerani kući te nisu konkurirali ni za sljedeću utakmicu protiv Danske.

Njihovo nepozivanje je za BBC komentirao bivši engleski reprezentativac Jamie Redknapp.

"Žao mi je dvojice mladića. Oni su djeca koja su platila visoku cijenu, ali ovo bi im mogla biti najbolja lekcija koju će ikad dobiti. Nadam se da im je ovo platforma za učenje i da će shvatiti kako oprezni moraju biti", rekao je Redknapp.

Calvert-Lewin je svojoj igri dodao i golove

Southgate je u reprezentaciju vratio stopera Manchester Uniteda Harryja Maguirea nakon što je rujanske reprezentativne akcije propustio zbog problema sa zakonom u Grčkoj. Prve pozive dobili su branič Arsenala Bukayo Saka, napadač Leicestera Harry Barnes i sjajni napadač Evertona Dominic Calvert-Lewin.

"Sviđa mi se Dominicova igra već dulje vrijeme. Sada je svojoj igri dodao i golove, koji nisu uvijek bili tu. U posljednjih 18 mjeseci se popravio u tom smislu", rekao je izbornik Southgate o najnovijem napadaču Engleske.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više