SP u rukometu: Hrvatska sa SiCG

HRVATSKA ženska rukometna reprezetacija igrat će u A skupini Svjetskog prvenstva, koje će se od 2. do 14. prosinca ove godine održati u našoj domovini, određeno je današnjim ždrijebom u Zagrebu, uz izravni prijenos na Hrvatskoj televiziji.

Uz Hrvatsku u A skupini su još Francuska, Srbija i Crna Gora, Španjolska, Brazil i Australija.

Budući da je naša zemlja domaćin, vodstvo reprezentacije imalo je privilegiju izbrati skupinu u kojoj će igrati. To je obavljeno nakon što je bilo poznato pet od šest sudionika u svakoj skupini. Vodstvo reprezentacije, na čelu sa izbornikom Željkom Tomcem, odlučilo se za A skupinu, koja se u drugom krugu križa sa B grupom, koju predvode svjetske prvakinje Ruskinje. Istovjetna je bila i želja hrvatskih reprezentativki.

Prvu utakmicu Hrvatska igra protiv Brazila, a slijede susreti protiv Australije, Srbije i Crne Gore, Francuske i Španjolske. Iz svake skupine u osminu finala idu četiri prvoplasirane reprezentacije.

Još se ne zna koji će grad biti domaćin Hrvatskoj, no zasad je poznato je da će se utakmice SP-a igrati u Zagrebu, Splitu, Karlovcu, Rijeci i Čakovcu.

SKUPINA A: Francuska, SiCG, Hrvatska, Španjolska, Brazil, Australija.

SKUPINA B: Rusija, Češka, J. Koreja, Angola, Urugvaj, Austrija.

SKUPINA C: Norveška, Rumunjska, Ukrajina, Argentina, Kazahstan, Tunis.

SKUPINA D: Danska, Mađarska, Njemačka, Kina, Obala Slonovače, Slovenija.

Pročitajte više