ŠPANJOLSKA REPREZENTACIJA

Španjolska ima novog prvog golmana: "Trenutno nam može bolje pomoći od De Gee"

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKA ima novog prvog vratara. U jučerašnjoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020. protiv Švedske treći susret zaredom za Furiju branio je Kepa Arrizabalaga.

Loša posljednja dva mjeseca sezone u Unitedu koštala su Davida de Geu startne pozicije. Napravio je tri nekarakteristične pogreške u četiri utakmice u travnju i tako bio odgovoran za poraze svoje ekipe. S druge strane, Kepa je ove sezone branio jako dobro za Chelsea, gdje je bio jedan od najzaslužnijih za treće mjesto Premiershipa i osvojen naslov Europa lige.

"Ne mislimo da je De Geino vrijeme u Španjolskoj završeno. Ali Kepa je imao nevjerojatan kraj sezone, osvojio je Europa ligu uz neke sjajne izvedbe. U ovom trenutku mislimo da nam Kepa može bolje pomoći. Razgovarao sam s izbornikom Enriqueom prije utakmice o tome. A nakon utakmice smo odlučili zadržati ga u prvoj postavi. Pri donošenju odluke nije odlučio neki poseban trenutak. Uvijek razgovaramo o prvoj postavi, a kada imate sve informacije, onda donosite odluku", rekao je pomoćni trener Španjolske Roberto Moreno, dok je Kepa poručio:

"Radit ću naporno kao i do sada kako bih zadržao povjerenje trenera. Naravno, razumijem zašto je David tužan, svi mi treniramo kako bismo igrali, a onda sve ovisi o odluci izbornika. Ako te odaberu, na tebi je da pružiš dobru partiju. Sretan sam što igram i što sam pomogao reprezentaciji da završi sezonu na najbolji mogući način."

Španjolska je svladala Švedsku 3:0 i sada s četiri sigurne pobjede drži prvo mjesto svoje kvalifikacijske skupine za Euro 2020. Kvalifikacije se za Španjolce nastavljaju u rujnu.

Pročitajte više