Španjolski izbornik: Hrvatska je puna talentiranih i snažnih igrača

U POSLJEDNJIH godinu dana hrvatski su mladi nogometni reprezentativci imali priliku dobro upoznati Luisa Millu, španjolskog izbornika koji je sa U-19 reprezentacijom nastupao na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Put prema Euru: Mlada repka u skupini sa Španjolcima!


U skupini SP-a Hrvatska, koju je s klupe vodio Ivica Grnja, poražena je od "mlade furije" 2:1. Španjolci su dogurali do finala u kojem je bolji bio domaćin Francuska. Milla je nakon toga preuzeo U-21 reprezentaciju s kojom je u dvije utakmice izborio plasman na Europsko prvenstvo 2011. pobjedama protiv Ladićeve Hrvatske. U prvoj je utakmici na Pirinejima bilo 2:1 za Španjolsku, a nadu je Hrvatima pogotkom u gotima sačuvao Školnik. Ipak, talentirani nogometaši Reala, Barcelone, Seville i drugih velikih klubova bili su prejaki te su u uzvratu u Varaždinu slavili 3:0.

Ždrijeb u Nyonu odredio je Milli još dvije utakmice s Hrvatskom u nadolazećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2013. u Izraelu. U skupini su još Švicarska, Gruzija i Estonija. Ovaj put umjesto Ladića Milla na suprotnoj strani ima Ivu Šuška, novoustoličenog izbornika mlade reprezentacije koji sa Španjolskom za razliku od prethodnika ima pozitivna iskustva. Jednom ih je s mladima tukao u Šibeniku, a jednom na završnom turniru izvukao remi bez pogodaka.

"Nemamo laku skupinu. Mislim da su druge dosta lakše. Hrvatska i Švicarska imaju odlične generacije 1990/1991. godišta.

"Posebno će nam biti teška gostovanja u Gruziji i Estoniji, ali moramo izvući maksimum iz tih utakmica, odigrati najbolje što možemo. Sve ovisi o terminu odigravanja tih susreta", dodao je, a onda se osvrnuo na najvećeg rivala u skupini.

"Igrali smo protiv Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i ta momčad je sastavljena od talentiranih i snažnih igrača zbog čega su vrlo opasni", zaključio je Španjolac.

Pročitajte više