Spektakl i golijada: Cibalia i Inter odigrali emotivnu ljepoticu u čast malog Stjepana

Foto: Hina, Screenshot

JEDNA od najemotivnijih utakmica u povijesti Vinkovaca, ova večerašnja između Cibalije i zaprešićkog Intera, završila je gotovo pa filmskim scenarijem, baš onako kako je i trebala, s obzirom na činjenicu da su obje momčadi igrali u čast preminulom Stjepanu Vojniću.
 
Završilo je 3:3, a premda su do danas obje momčadi bile bez bodova na kontu, svi akteri ove spektakularne utakmice moraju biti zadovoljni, jer je nogomet danas u Vinkovcima bio u drugom planu.
 
Naime, godišnji Stjepan Vojnić, veliki navijač Cibalije, koji je za dva tjedna trebao proslaviti 19 rođendan, u petak je preminuo nakon teške bolesti.
 
 
Stjepan je bio najveći navijač vinkovačkih nebesko-plavih, redovit na stadionu, redovit na treninzima i omiljen kako od igrača, tako i od navijača.
 
Njemu u čast Ultrasi su snimili pjesmu i videospot, a večeras su često skandirali njemu u čast, tako da je ovaj nogometni spektakl na neki način posveta njemu.
 

U utakmici prepunoj golova i preokreta Cibalija je došla do prvog prvoligaškog boda ove sezone, a Inter do danas nije zabio nijedan gol da bi u Vinkovcima postigli čak tri. 
 
Gosti su poveli već u 7. minuti pogotkom glavom bivšeg igrača Cibalije Jakova Filipovića, a domaćini su izjednačili šest minuta kasnije kada je, također glavom, poentirao Sandro Ugrina.
 
 U 34. minuti udarcem s desetak metara Edi Baša donosi vodstvo Cibaliji, da bi u 40. minuti Mario Brleković nakon slobodnog udarca iskosa izjednačio glavom. U 55. minuti Jakov Puljić, još jedan bivši igrač Cibalije, zabio je iz voleja za novo vodstvo Intera, a pet minuta prije kraja Frane Vitaić je pogodio same rašlje iz slobodnog udarca za konačnih 3:3.
 
Pred 500 gledatelja na stadionu Cibalije sudio je Frković iz Gospića. 
 
Strijelci: 0-1 Filipović (7), 1-1 Ugrina (13), 2-1 Baša (34), 2-2 Brlečić (40), 2-3 Puljić (55), 3-3 Vitaić (85)
 

Pročitajte više