TRANSFERI

Sport: Barca nudi De Ligtu emocije, ne može ga platiti kao ostali klubovi

Foto: EPA-EFE

NAKON što je njegov suigrač i prijatelj Frenkie de Jong početkom godine dogovorio transfer vrijedan 75 milijuna eura u Barcelonu na ljeto, očekivalo se da će Matthijs de Ligt krenuti za njim.

Sjajni 19-godišnji Ajaxov kapetan u travnju je stupio u kontakt s Barcelonom te s menadžerom Minom Raiolom započeo inicijalne pregovore, no situacija se u manje od dva mjeseca promijenila, piše španjolski list Sport.

Ajaxov stoper izrazio je želju da dođe u Barcelonu i navodno je pristao na uvjete koje mu je Barcelona nudila, ali to je bilo u vrijeme dok je Ajax još bio daleko od polufinala Lige prvaka. U međuvremenu je nizozemski klub nekoliko sekundi bio udaljen od finala, a njegov kapetan postao najatraktivniji mladi igrač na tržištu. Njegove sjajne igre nisu promakle ostalim klubovima, najviše engleskim, koje mu nude dvostruko veću plaću od Barcelone.

Španjolski prvak se nadao da će De Ligta privući činjenicom da je kupio De Jonga i da bi mladom nizozemskom reprezentativcu imponiralo igrati u momčadi s Messijem i Suarezom. No, kako piše Sport, De Ligtov transfer je pod sve većim upitnikom jer mu Barcelona ne želi i ne može ponuditi uvjete kakve nude City, United, PSG, Bayern i ostali velikani.

Ajax je odavno dao do znanja De Ligtu da mu neće raditi nikakve probleme pri odlasku, a njihov kapetan je Barceloni poručio da do Final foura Lige nacija, koji se igra od 5. do 9. lipnja, želi dogovoriti ili odustati od eventualnog transfera na Nou Camp. Zato je Sport ovaj tjedan prozvao "Tjednom De Ligta" jer smatra da, ako ne dođe do dogovora u sljedećih nekoliko dana, De Ligt najvjerojatnije neće doći ovog ljeta u Barcelonu.

Zadnja nada Barceloni je činjenica da je De Ligtov menadžer Mino Raiola suspendiran do 9. kolovoza, dan nakon završetka prijelaznog roka u Premiershipu čiji klubovi su glavna Barcina konkurencija. Talijan je kažnjen zbog kršenja propisa i tek od 9. kolovoza će moći sklapati poslove za svoje igrače, iako se nagađa da bi ta kazna mogla biti smanjena.

Pročitajte više