Transferi

Sport: Nakon Aguera i Garcije Barcelona želi Cityju uzeti još jednog važnog igrača

Foto: Andy Rain/EPA-EFE

GEORGINIO WIJNALDUM je dogovorio sve s Barcelonom i bio spreman za prelazak u katalonski klub, ali u posljednji se tren predomislio zbog financijski izdašnije ponude Paris Saint-Germaina te će svoju karijeru nastaviti u Francuskoj.

Barcelona je tako ostala bez igrača koji je trebao pojačati njen vezni red i sad traži druge opcije, a katalonski Sport piše da želi dovesti Cityjevog veznjaka Ilkaya Gundogana.

Iza njemačkog reprezentativca je sjajna sezona te je bio jedan od najvažnijih igrača momčadi Pepa Guardiole. Igrao je u ofenzivnijoj ulozi nego dosad i u 46 nastupa u svim natjecanjima zabio 17 golova. Ima ugovor sa Cityjem do 2023. godine i klub iz Manchestera ga se neće lako odreći, ali Sport tvrdi da će prihvatiti ponudu ako bude zadovoljavajuća.

U Barceloni se nadaju da bi mogao presuditi i slučaj iz 2015. godine kada je Gundogan bio pred potpisom za katalonski klub, pa je transfer propao iz nepoznatog razloga. Vjeruju da Nijemac još uvijek želi zaigrati za Barcelonu.

Podsjetimo, Barca je u ovom prijelaznom roku već dovela dva igrača iz Manchester Cityja, iskusnog napadača Sergija Aguera i mladog stopera Erica Garciju. Oni su došli kao slobodni igrači po isteku ugovora, dok bi za Gundogana Barcelona ipak morala platiti odštetu.

Pročitajte više