SPREMA REFORMACIJU Romário kandidat za čelo Brazilskog nogometnog saveza

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON nogometne, Romário se posvetio političkoj karijeri. Svojim se aktivizmom prije tri godine uspeo do Brazilskoga senata, a danas je željan zasjesti u predsjedničku fotelju Nacionalnog nogometnog saveza.
 
Međunarodna nogometna federacija koncem je proteklog tjedna aktualnom predsjedniku Brazilskoga nogometnog saveza Marcu Polu Del Neru nametnula 90-dnevnu zabranu aktivnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
 
Bivši član Fifinog vijeća najnoviji je istaknuti južnoamerički dužnosnik na optuženičkoj klupi koji je pod istragom zbog navodnog sudjelovanja u korupcijskom skandalu u Sjedinjenim Američkim Državama 2015. godine.
 
"Mnogi su me pitali hoću li se kandidirati za čelnog čovjeka Saveza. Da, hoću. Želim ga očistiti od korupcije. Imam dovoljno snage da u sadašnji, zaraženi sustav uvedem rad, red i disciplinu", istaknuo je Romário, proslavljeni brazilski reprezentativac koji je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina proteklog stoljeća zaludio europski kontinent svojim nastupima za PSV i Barcelonu.
 
"Zadovoljavam sve kriterije, ponajviše zahvaljujući svojem doprinosu prema nogometu", zaključio je Brazilac koji uživa podršku tamošnje nogometne javnosti koja žudi za nužnim promjenama.
 

Pročitajte više