TENIS

Srbi hvale hrvatsko čudo: "Njezin datum rođenja nosi dosta simbolike"

Foto: Profimedia

PETRA MARČINKO (16) krasi naslovnicu srpskog B92. Autor Milan Tomić piše o senzaciji iz Hrvatske kojoj predviđa blistavu budućnost. Podsjetimo, Petra je prekjučer pobijedila 25. put u nizu. Slavila je protiv Kineskinje Lin Zhu, 106. tenisačice svijeta, u prvom kolu ITF turnira u portugalskom Oeirasu.

"Marčinko je pored svoje nepobjedivosti pažnju javnosti na sebe skrenula na čuvenom Orange Ballu, prestižnom juniorskom natjecanju. U prosincu je na tom turniru ispisala povijest, osvojivši ga i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. Tijekom 75 godina duge povijesti na Floridi takav rezultat nitko nikada nije uspio napraviti. Od hrvatskih tenisačica u singlu na Orange Bowlu titulu je osvojila samo Ana Konjuh 2012. godine."

B92: Datum rođenja joj nosi simboliku

Autor potom dodaje: "Petrin datum rođenja, 4. prosinca 2005. godine, nosi sa sobom dosta simbolike. Upravo je tog dana Davis Cup reprezentacija Hrvatske, predvođena Ivanom Ljubičićem i Marijom Ančićem, u Bratislavi stigla do titule svjetskog prvaka. Zanimljivo, 13 godina kasnije, 2018. godine, kada je Hrvatska drugi put osvojila Davis Cup, Marčinko je stigla do prvog trofeja u karijeri."

Njezin idol je Dražen Petrović: "Jako cijenim sve tenisačice i tenisače i volim gledati tenis, ali sportski uzor mi dolazi iz košarke. To je Dražen Petrović. Dobila sam na dar knjigu o njemu i oduševio me njegov pristup sportu, ljubav i odlučnost." Za kraj, B92 dodaje da Petra ima jedan "problem" - manjak prostora za toliki broj trofeja. 

"Kako je krenula, tih problema će biti sve više", zaključak je u tekstu.

Pročitajte više